elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP de la Vall reclama protegir la citricultura i baixar l'IVA a les perruqueries

El PP de la Vall reclama protegir la citricultura i baixar l'IVA a les perruqueries
  • Carolina Castelló, portaveu del PP en la Vall, presenta dos iniciatives “útils per a salvar a autònoms i professionals del camp perquè darrere de cada sector hi ha moltes famílies”

El Partit Popular de la Vall defensarà demà en ple la protecció per a la citricultura i la baixada de l'IVA per a les perruqueries i salons de bellesa de la localitat “per tal de protegir activitats de les quals viuen moltes famílies de la nostra localitat”.

Les dues iniciatives que el PP ha registrat per al seu debat en ple “plantegen la defensa dels nostres veïns. Perquè en la Vall hi ha desenes de famílies els ingressos de les quals depenen de la terra i altres tantes que es dediquen a prestar un servei essencial i bàsic com és el del gremi de les perruqueries i els salons de bellesa”.

Des del PP, ha assenyalat Castelló, “creiem que un sector fonamental com és el de les perruqueries mereix una rebaixa fiscal que alleuge les seues despeses”. La proposta reclama la baixada del 21 al 10% de l'IVA que actualment aplica el Govern de Pedro Sánchez, al mateix temps que reivindica un sector que ha de fer front, a més dels impostos, a la pujada de la llum i la quota de l'autònom que arriba hagen o no ingressos”.

En aquest sentit, “defensar un alleujament per a la seua pressió fiscal no hauria de ser una opció, sinó una obligació. I d'aquí ve que plantegem aquesta proposta que confiem que tire avant per a assegurar que no hi ha més tancaments de negocis, que hi ha futur i hi ha polítiques útils, com les del PP, que defensen els seus drets”.

En paral·lel, el PP també defensarà al sector citrícola “que tant de pes té a la nostra província, a la Plana Baixa i a la Vall d'Uixó”. “Tots tenim coneguts, amics, familiars que tenen terres i que viuen del seu fruit”. Lamentablement, “el PSOE ha decidit desprotegir-les enfront de la lluita contra el 'cotonet' i la seua decisió està portant a la ruïna a un camp que mereix tota la protecció”.

Per això, “davant l'amenaça que sobrevola a 20.000 hectàrees citrícoles per a la pròxima campanya, reclamem l'ús extraordinari de metil-clorpirifos de manera excepcional, com ha fet Itàlia, i amb això assegurar el fruit que hui està per terra”. L'esforç i el sacrifici de “moltes famílies no pot acabar en el sòl perquè els qui governen han decidit que no hi ha opció a uns tractaments biològics que sens dubte continuen sent, en data de hui, ineficaços. Inversió i eficàcia és el que exigeixen els agricultors”, ha manifestat la portaveu del PP en la Vall.

Pujar