30 de març de 2020 30/3/20

La Vall d’Uixó s’adhereix a la Xarxa Valenciana de Ciutats pel Benestar dels Animals de Companyia

La Vall d’Uixó s’adhereix a la Xarxa Valenciana de Ciutats pel Benestar dels Animals de Companyia - (foto 1)
  • La regidoria de Salut Pública treballa des de la passada legislatura amb una protectora d’animals enfocada a l’adopció i al sacrifici zero

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó ja forma part de la Xarxa Valenciana de Ciutats pel Benestar dels Animals de Companyia. Aquesta moció es va aprovar al ple del passat dimecres 30 d’octubre per part de totes les formacions polítiques, exceptuant a VOX.

La regidora de Salut Pública i Benestar Animal, Francesca Bartolomé, assenyala que es tracta d’una mesura necessària per a que la localitat siga més democràtica, moderna i amable amb les mascotes: «ja hem iniciat una campanya en la que es faciliten botelles per a netejar els pipis dels gossos, i estem fent reformes en les ordenances municipals relatives a les denúncies i als animals de companyia abandonats, per tal d’adaptar-nos a les necessitats de l’actualitat».

Un altra de les mesures adoptada per la regidoria ja la passada legislatura va ser treballar amb una protectora enfocada a l’adopció de l’animal i no al seu sacrifici, com es fa a la gossera amb la que es treballava a les anteriors legislatures. A més, afirma la regidora, que a cada animal arreplegat al municipi «se li fa un seguiment i ens comuniquen si ha sigut adoptat».

«La ciutadania ha de conviure amb les mascotes i conèixer els seus drets i obligacions, tant les persones que tenen animals de companyia com aquelles que no», destaca Bartolomé, qui assegura que es seguirà treballant en polítiques de conscienciació, prevenció, neteja i bon tractament de les mascotes.

 

Pujar