1 de juny de 2020 1/6/20

La Vall d'Uixó participa en les Jornades Educatives de Nules com a referent de Ciutat Educadora

La Vall d'Uixó participa en les Jornades Educatives de Nules com a referent de Ciutat Educadora - (foto 1)

  La Vall d'Uixó estarà representada aquest cap de setmana en les III Jornades Educatives per a Famílies i Docents de Nules constatant així que mentre que l'any 2015 l'educació a la nostra ciutat era sinònim de mancances i necessitats per cobrir en els centres educatius, ara és un referent després d'haver fet realitat l'objectiu que Esquerra Unida es va comprometre a impulsar fa quasi 4 anys: convertir a la Vall d'Uixó en una Ciutat Educadora.

  La regidora d'Educació i edil del grup municipal d'Esquerra Unida, Carmen García, intervendrà com a ponent este dissabte junt a dues mestres del CEIP Eleuterio Pérez per a exposar un dels projectes pioners que ens han situat a l'avantguarda de la innovació i la implicació de l'administració local i la societat civil en l'impuls de les iniciatives que persegueixen implicar a tots els ciutadans en la millora de tot el que té a veure amb el benestar i l'atenció de les xiquetes i xiquets del municipi (el Projecte Stars). La ciutat també estarà representada pel CEIP Ausiàs March i el seu projecte d'aules obertes a les famílies.

  García defensa que «el més significatiu de la nostra participació en aquesta i altres jornades educatives és que el que exposarem són només dos exemples d'un projecte global que ens pot enorgullir com a ciutat, perquè hem aconseguit revolucionar els centres educatius per dins i per fora, la qual cosa no hauria sigut possible sense la implicació i col·laboració del col·lectiu docent i de les AMPA's».

  L'Ajuntament, com a administració més pròxima als ciutadans, ha de ser facilitador de qualsevol transformació social i aqueix ha sigut l'objectiu que s'ha complit fent realitat el projecte de Ciutat Educadora que, «a les proves em remet, no és una simple etiqueta, és la millor descripció per a definir en el que ens hem convertit», assenyala la regidora d'Esquerra Unida.

  «En aquests anys, l'Ajuntament s'ha convertit en plataforma d'enlairament per a unes inquietuds que ja existien, només feia falta escoltar-les i oferir les facilitats i les sinergies indispensables», explica Carmen García, qui a l'hora recorda que «quan entrarem a formar part de l'equip de govern ens vam comprometre a posar l'accent en les persones, amb especial incidència en l'educació i només fa falta veure el que està passant per a concloure que, entre tots, ho hem aconseguit».

  La regidora d'Educació incideix que el vertader mèrit dels assoliments aconseguits en matèria educativa a la Vall d'Uixó «no és de cap polític, sinó de tots aqueixos professionals que no sempre han estat escoltats, quan han sigut sempre i són un col·lectiu amb inquietuds molt interessants, com s'ha demostrat en el projecte d'innovació que estem duent a terme i que ens ha fet revolucionar el concepte d'educació, no solament a les aules, sinó més enllà de les portes dels centres».

  Carmen García destaca que per a Esquerra Unida la Vall d'Uixó era una prioritat «dignificar els centres educatius tant Infantil i Primària com de Secundària, atendre les demandes dels docents i les Ampes i transformar els col·legis en aqueixos llocs amables i oberts que han de ser. Però també hem donat un toc d'atenció sobre la necessitat de recuperar els espais públics entorn als centres educatius, perquè la nostra siga una ciutat segura, on els xiquets puguen anar al col·legi a peu amb tranquil·litat», l'essència del Projecte Stars.

  Des d'Esquerra Unida s'assumeix la participació en les Jornades Educatives de Nules no com un assoliment particular ni polític, sinó col·lectiu. «Un assoliment que ha marcat un punt sense retorn. Hem aconseguit grans coses i ja no podem retrocedir, perquè les i els docents, les mares i pares, i fins i tot les xiquetes i xiquets no entendria que l'educació a la Vall d'Uixó tornara a ser el que era fa tan poc, i per a aconseguir-ho només ha fet falta escoltar, treballar, col·laborar i posar els mitjans necessaris on realment era prioritari», conclou García.

  Pujar