elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La tranquil·litat marca el dia de la tornada a l’escola més incerta

La tranquil·litat marca el dia de la tornada a l’escola més incerta
  MÉS FOTOS
  La tranquil·litat marca el dia de la tornada a l’escola més incerta - (foto 2)

  Els equips directius dels centres educatius de la Comunitat Valenciana han treballat de manera intensa en les últimes setmanes per a oferir un entorn escolar segur per a la volta al col·le.

  Els col·legis valencians s'han acollit al pla de contingència de la Conselleria d'Educació amb l'objectiu de minimitzar riscos en els centres, que segons el director del CEIP Cervantes de la Vall d'Uixó, Josep Escrich, “són el lloc més segur per als xiquets i xiquetes”.

  Aquest director ha assenyalat que “estem complint amb tots els protocols de seguretat que ens ha marcat la Conselleria” perquè la volta al col·le siga “el més segura possible”.

  Així, les escoles valencianes han aplicat el pla de contingència per a frenar l'entrada del coronavirus en els centres. Per a això, s'han fixat diverses franges horàries perquè els alumnes entren al col·legi de manera escalonada, l'accés es fa per portes diferents per a evitar aglomeracions, s'han establit grups bambolla a l'hora del pati i del menjador i s'intensifica la neteja de mans. En el cas del CEIP Cervantes de la Vall d'Uixó, el seu director ha apuntat que els xiquets i xiquetes es llavaran les mans cinc vegades al dia.

  En aquest col·legi, “he observat molta tranquil·litat en la volta al col·le, l'hem feta de manera escalonada, amb separació i l'assistència en el primer dia frega el 100%”.

  En cada centre educatiu existeix un coordinador covid, es tracta d'un professor que s'encarregarà que es complisca al pla de contingència i, en el cas que un alumne present símptomes per possible coronavirus, acompanyarà a l'alumne a l'aula covid fins que la seua família puga venir a arreplegar-li. Encara que per a Josep Escrich seria millor que aquesta funció la realitzara un sanitari.

  Malgrat que la Conselleria d'Educació ha descarregat sempre fer test massius a la plantilla de docents, Josep Escrich considera que “no estaria de més que ens haguera fet test als professors” per a tranquil·litat de mestres i famílies.

  Pujar