20 d’octubre de 2020 20/10/20

La retribució dels regidors centra els dies previs al ple sobre la Llar Sagrada Família

La retribució dels regidors centra els dies previs al ple sobre la Llar Sagrada Família - (foto 1)
  • És la primera vegada, en aquesta legislatura, que el govern assenyala la despesa que suposa per a les arques municipals la celebració d'una sessió extraordinària

MÉS FOTOS
La retribució dels regidors centra els dies previs al ple sobre la Llar Sagrada Família - (foto 2)

La sol·licitud per part de l'oposició a la Vall d'Uixó (PP, Ciutadans i Vox) d'un ple extraordinari -que ha sigut convocat per a dilluns que ve- perquè el govern done explicacions sobre uns fets ocorreguts el passat 7 de març en la Llar Sagrada Família podria establir un precedent a l'hora de percebre les remuneracions per assistència a una sessió extraordinària.

La tinenta d'alcaldessa i regidor d'Esquerra Unida, Carmen García, assenyalava la despesa que suposa per al consistori celebrar una sessió extraordinària; 2.000 € aproximats. Malgrat que la quantitat a percebre per sessió s'aprova sempre a principis de legislatura, en els primers quinze mesos de mandat cap partit ha renunciat al cobrament de l'assignació quan s'ha convocat una sessió extraordinària.

No obstant això, en aquesta ocasió, els grups municipals han optat per renunciar a l'assignació o bé donar a una entitat social la remuneració.

Així doncs, els regidors del PSOE renuncien al cobrament de l'assignació perquè “els valleros i valleras no han de suportar la despesa que suposarà aquest ple extraordinari, quan aquesta qüestió ja ha sigut explicada”.

Des de Compromís, el seu portaveu Fernando Darós ha assenyalat com una “acció populista sol·licitar un ple extraordinari que comporta una despesa, per a després dir que el donaran”. No obstant això, ha assegurat que des de Compromís “no ens quedarem amb aqueixos diners, sinó que el revertirem en el que siga millor per a la Vall”.

No obstant això, des de l'oposició han preferit dedicar a finalitats socials els diners que percebran els seus regidors per un ple extraordinari que consideren recurs legítim i de ple dret per a realitzar la seua labor de control al govern.

Així doncs, el Partit Popular donarà els diners a Creu Roja i Càritas. El portaveu adjunt dels populars, Herminio Serra, ha afirmat que “la qüestió econòmica, és una cortina de fum amb la qual el govern de Tania Baños vol restar importància a la gravetat dels fets”.

Des de Ciutadans que donaran la retribució a Creu Roja, el seu portaveu Ernesto Doménech ha assenyalat que “l'únic objectiu que té Cs amb aquest ple és arribar a la veritat” i que “tot haguera sigut molt més senzill si el tripartit haguera contestat a les nostres preguntes on i quan devia, però no ha volgut”.

Per part seua, Vox donarà la seua aportació a Càritas. Marina Peirats, portaveu de la formació, ha assegurat que “ara és més necessari que mai la celebració de ple perquè les declaracions de Carmen García, en les quals novament esmente a la ciutadania, no han resolt els dubtes existents, més aviat les han acrescudes”.

Finalment, des d'Esquerra Unitat han anunciat que la seua decisió final haurà de passar primer pel Consell Polític d'EU on es consensuara.

Pujar