3 de desembre de 2020 3/12/20

EU: "Els resultats electorals evidencien la necessitat de reforçar un govern clarament d’esquerres"

EU: "Els resultats electorals evidencien la necessitat de reforçar un govern clarament d’esquerres" - (foto 1)

    Les primeres reaccions des d’Esquerra Unida la Vall d’Uixó després de la intensa jornada electoral viscuda diumenge, arriben de la mà del candidat a l’alcaldia de la ciutat, Antoni Llorente, qui aquest matí ha assenyalat que «els resultats tant en les eleccions generals com en les autonòmiques, evidencien la necessitat de reforçar un govern clarament d’esquerres, un govern amb majoria suficient per a mantemir la fermesa de les polítiques socials, inclusives i responsables amb el respecte a les administracions i la ciutadania».

    Llorente ha destacat que «la major part de les i els votants ha parlat en claredat i ha dit no a l’extrema dreta. L’augment tan significatiu de la participació i el reconte final així ho han demostrat, però malgrat això, el risc segueix vigent, perquè ja els tenim a les institucions, i per això és encara més essencial fer molta pedagogia, explicar amb més insistència i claredat quines són les propostes de l’esquerra, amb les quals garantim viure en un país igualitari, on l’odi no siga una opció política».

    La diferència entre la quantitat de vots de les mateixes agrupacions a l’àmbit nacional i l’autonòmic demostra que «la gent ha votat amb consciència, sabent perfectament què volia fer i on». Si bé és cert que a la Generalitat valenciana sembla incontestable que es reeditarà el Pacte del Botànic, al Govern d’Espanya «ens podem trobar amb un Partit Socialista arribant a acords amb Ciutadans, tal com més d’una vegada hem advertit». Si bé s’ha evidenciat que «l’época del bipartidisme i les majories absolutes ha passat a l’història i tots els partits han d’assumir que els pactes són necessaris i tant de bo molt saludables per a la democràcia, han de ser pactes que respecten la voluntat dels votants, coherents i fidels amb els compromisos electorals adquirits amb la ciutadania i amb el projecte polític».

    És per això que «els nostres esforços s’han de centrar a fer comprendre que Esquerra Unida és indispensable perquè la Vall tinga un govern realment d’esquerres, perquè els nostres projectes polítics es complementen –així ho hem demostrat aquesta legislatura— i perquè som eixa brúixola que evita que, per la necessitat de garantir la governabilitat, el PSPV perda els que haurien de ser uns principis inamovibles. Eixa és la nostra tasca, i ho explicarem a totes les veïnes i tots els veïns de la Vall tantes vegades i amb tanta dedicació com ens ho requerisquen», ha conclòs.

    Pujar