elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP reivindica el múscul de la citricultura en la Vall i demana inversions per a garantir el seu futur

El PP reivindica el múscul de la citricultura en la Vall i demana inversions per a garantir el seu futur
  • Herminio Serra i Marga Marco visiten l'única cooperativa exportadora de la localitat, Vallfrut, que reuneix 500 socis i que empra, en temporada alta, a més de 300 veïns

El Partit Popular de la Vall d'Uixó ha posat en valor l'esforç dels citricultors de la Vall d'Uixó amb una visita a la cooperativa Vallfrut amb la qual el partit inicia la seua ronda de reunions amb empreses. “L'objectiu és escoltar el teixit productiu de la ciutat, a tots els sectors, perquè tots són motors econòmics de la Vall”.

Ho ha manifestat el regidor del PP en la Vall, Herminio Serra, qui al costat de la seua companya de files Marga Marco ha visitat aquesta setmana l'única cooperativa agrícola exportadora que opera a la Vall d'Uixó, Vallfrut, per a entrevistar-se amb el seu president, Manuel Rodrigo, i amb el seu gerent, Manolo Malo.

“Volem conéixer de primera mà quin és l'escenari en el qual es mouen els nostres citricultors. Agricultors a petita escala que cada dia treballen els seus camps amb el repte de garantir l'excel·lència dels seus productes. Són exemple de sacrifici i herois que planten cara, des de fa dècades, a una crisi que tenalla al camp i que mereix tot el suport i suport de les institucions públiques”.

Per a Serra, “l'obstinació i tenacitat dels qui treballen les terres és encomiable”. Plagues com el 'cotonet', encoratjades per un “Govern d'Espanya i Consell que han donat l'esquena als citricultors”, i episodis com la pedra, “que ha danyat greument els camps”, són “llastos per als qui creen en la citricultura i obstinen la seua vida en ella”. “Càrregues que són més suportables si les institucions són sensibles amb les seues necessitats en lloc de donar-los constantment l'esquena”.

Perquè tal com ha declarat el regidor del PP, “Vallfrut és per a la Vall sinònim de cobertura, assessorament, confiança, garantia i, sobretot, ocupació”. Amb més de 500 socis, en plena campanya la cooperativa contracta a més de 300 persones “i el seu treball és garantia de nòmina i ingressos per a moltes famílies de la nostra localitat”.

És per això, assenyala el regidor del PP en la Vall, “que des del PP del municipi creiem en ells i volem que les seues reivindicacions siguen ateses”. Per això, “ens hem posat a la seua disposició per a elevar les seues demandes i exercir d'altaveu de les seues necessitats”. Perquè “aquesta cooperativa és exemple d'obstinació i esforç, i també model d'oportunitats per a un camp que mereix tot el futur”, ha conclòs el regidor.

Pujar