elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Polèmica per la 'catalanització' de la web SudCastelló

Polèmica per la 'catalanització' de la web SudCastelló
  • Des de la presidència del consorci del Pacte Territorial expliquen que estan en procés de contractació d'un desenvolupador web que permeta el canvi

L'ús dels símbols, la llengua i les tradicions sol ser un dels temes que més polèmica alcen en la Comunitat Valenciana. Aquesta vegada, la controvèrsia ve per l'ús de la bandera catalana i la versió "ca" en l'URL per a referir-se a la traducció d'un portal web que està en castellà i en valencià, però aquesta vegada en català, d'ací "ca".

I és que en la pàgina web del Pacte Territorial per l'Ocupació de la Plana Baixa www.sudcastello.com apareix la bandera catalana per a dirigir a l'internatua a la versió que està escrita en valencià. I en l'URL es mostra "ca" -de Catalunya- quan es vol accedir a la versió en valencià.
Això ha portat als internautes ha mostrar les seues queixes en les xarxes socials, denunciant la "catalanización dels símbols, cultura, tradicions i llengua valenciana". En Internet, els usuaris es pregunten "quina és la llengua oficial de la Comunitat Valenciana?" en referència a la versió "ca" i insisteixen en "quina és la Senyera de la Comunitat Valenciana?".

Referent a això, des de la Vall d'Uixó, ajuntament que ostenta la presidència del Pacte Territorial per l'Ocupació de la Plana Baixa, han explicat a elperiodic.com que "Wordpress -el sistema de gestió de continguts- no té l'opció per defecte de la bandera valenciana ni el valencià" pel que "l'ha de fer un desenvolupador web". En aquest sentit han explicat que "els tècnics ja han demanat pressupost i es farà un contracte per a canviar-lo".

Pujar