Castellano

Nordex tanca definitivament la seua planta de la Vall aquest 29 d'abril

Nordex tanca definitivament la seua planta de la Vall aquest 29 d'abril
  • Un total de 94 treballadors es veuen afectats pel cessament de l'activitat de l'empresa d'aerogeneradors

Nordex ja té data de tancament definitiva. Serà aquest divendres 29 d'abril quan l'empresa d'aerogeneradors situada a la Vall d'Uixó baixarà la persiana definitivament, quasi tres mesos després que la mercantil comentara als treballadors la decisió de realitzar un acomiadament col·lectiu que suposarà el cessament total de l'activitat.

Va ser en aqueix moment quan els treballadors, liderats pel comitè d'empresa, van començar a mobilitzar-se per a evitar els acomiadaments i el tancament de la fàbrica.

Un total de 94 empleats es veuen afectats per tancament de l'empresa, encara que encara estan negociant amb la mercantil Nordex/Acciona la recol·lecció, atès que l'empresa va oferir un pla de recol·locació per a 85 treballadors de l'empresa situada en el polígon industrial La Mesquita.

Després de les mobilitzacions i reunions amb polítics d'àmbit local, autonòmic i nacional, i concentracions enfront de l'Ajuntament de la Vall d'Uixó i les oficines d'Acciona a Madrid, empresa i treballadors van acordar també una indemnització de 40 dies per any treballat, més un plus lineal per any treballat de 800 euros, amb un topall de 27 mensualitats per a cada concepte. Així mateix, s'abonarà una prima addicional de productivitat per valor de 200 euros pro cada any de servei prestat a l'empresa.

Així mateix, cada treballador tindrà garantit un mínim de 10.500 euros independentment de la seua antiguitat i es planteja un pla de recol·lecció externa a través d'una ETT per nou mesos.

Pujar