elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L´Ajuntament de La Vall d´Uixó presenta la programació per al Dia de la Pau

L´Ajuntament de La Vall d´Uixó presenta la programació per al Dia de la Pau
  • Algunes de les activitats incloses en la programació són la Trobada Escolar, els tallers “Els Murs de la Vergonya”, l’obra “Mauthausen: La voz de mi abuelo” i les VI Jornades de Filosofia, Totalitarismes i Paus

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó presenta la programació per a commemorar el Dia de la Pau i de la No-Violència. Des del 28 fins al 30 de gener, el Centre Cultural Palau de Vivel acollirà, en horari escolar, el taller “Els murs de la vergonya: destruïm barreres, construïm pau”, i el dijous 30 i el divendres 31 es celebraran les VI Jornades de Filosofia, Totalitarismes i Paus, a càrrec de l’IES Benigasló. D’altra banda, les escoles de la ciutat també han preparat activitats per a commemorar aquest dia, com la Trobada Escolar a la plaça Mahatma Gandhi, l’actuació del Cor Infantil Municipal o l’obra “Mauthausen: La voz de mi abuelo”.

“Una de les branques del projecte Ciutat Educadora és educar per la pau i per la no-violència, ja que la Vall és una ciutat de pau”, destaca la regidora d’Educació, Carmen Garcia, qui ha explicat en què consistirà la Trobada Escolar d’aquest any: “l’activitat es diu ‘Farmaciola per la pau’ i l’alumnat de les dotze escoles vacunarà contra la violència masclista, les guerres, les injustícies i l’assetjament, i donarà vitamines per la pau, l’amistat, la solidaritat i la tolerància”.

La regidora de Cultura, Maria Cruces, ha assenyalat que la finalitat d’aquestes jornades és educar per la pau des de la memòria, la reflexió i la pràctica: “com deia el mestre Vicente Martínez Guzmán: cal ensenyar també a fer les paus”. La regidora ha destacat que les activitats programades estan dirigides a l’alumnat dels diferents nivells educatius, com és l’obra “Mauthausen: La voz de mi abuelo”, que tracta la vida d’un supervivent de l’Holocaust a través de l’humor com a estratègia de supervivència.

“En les Jornades de Filosofia, Totalitarismes i Paus estudiarem la pau i les conseqüències negatives de no mantenir-la, a més de reflexionar sobre què significa no tindre democràcia”, explica el professor de l’IES Benigasló, Juan Carlos Castelló, qui destaca que, en les ponències que es portaran a terme durant les dues jornades que dura l’activitat, es tractaran assumptes de gran importància perquè “allò que es va viure durant el segle XX no es torne a repetir”. “L’objectiu és que l’alumnat tinga una sèrie de reflexions crítiques que els donen més motius per a abonar la pau i abandonar les violències que, avui en dia, tornen a aflorar i posen n’entre dit els avanços dels últims anys dins d’una societat democràtica que seguim tenint però que pot ser compte amb certes vulnerabilitats o debilitats que no ens podem permetre”, assenyala Castelló.

Pujar