1 de juny de 2020 1/6/20

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó presenta la 3a edició de la Lliga Debat

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó presenta la 3a edició de la Lliga Debat - (foto 1)
  • Aquest projecte transversal està integrat per la Regidoria d’Educació, l’associació Parlem, Ràdio la Vall d’Uixó i els centres educatius

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó presenta la 3a edició de la Lliga Debat, en la que col·laboren la Regidoria d’Educació, l’associació Parlem, Ràdio Cadena Ser de la Vall d’Uixó i els col·legis i instituts de la localitat. Aquesta iniciativa ha sigut mereixedora durant els dos anys que s’ha celebrat de les subvencions d’Escola Valenciana i de la Fundació Soler i Godes pel foment de l’ús del valencià. Sota el lema #laforçadelaparaula, la Lliga Debat busca crear en l’alumnat del municipi capacitat comunicativa, esperit crític i competència lingüística.

«La paraula és molt important per a crear esperit crític i perquè la ciutadania siga lliure de pensament per a poder fer front a les mentides i a les manipulacions», assenyala la regidora d’Educació, Carmen Garcia, qui destaca que aquest projecte busca que l’alumnat «tinga l’oportunitat de defensar dues postures diferents i la capacitat empàtica de ficar-se en el lloc de l’altra persona».

Les formacions als col·legis de primària ja han començat i els debats en la Cadena Ser de la Vall d’Uixó s’iniciaran en febrer de 2020. D’altra banda, l’alumnat de secundària dels tres instituts, amb dos equips per centre, representarà a la Vall d’Uixó en la Xarxa Vives de l’UJI, Lliga Debat per a alumnes de secundària, batxillerat i cicles formatius. A més, tots els divendres a les 18.00 hores tindrà lloc en el Pub Zeppelin una taula redona i debats oberts a tota la ciutadania.

«La paraula crea realitats, pel que és fonamental que formem als nostres joves en saber identificar mentides i fer-los capaços de construir arguments i discursos veraços que s’adeqüen a la realitat», destaca Sergi Ortega, membre de l’associació Parlem, qui recalca la importància de la paraula i de la llengua.

Pujar