elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

José Martí assisteix al castell de focs programat per la Diputació a La Vall d'Uixó per a celebrar el 9 d’octubre

José Martí assisteix al castell de focs programat per la Diputació a La Vall d'Uixó per a celebrar el 9 d’octubre
  • S'ha disparat a les 23 hores de manera simultània als d'Altura, Almenara, Burriana i Benicarló, per a commemorar oficialment, per primera vegada, el dia de la Comunitat Valenciana

MÉS FOTOS
José Martí assisteix al castell de focs programat per la Diputació a La Vall d'Uixó per a celebrar el 9 d’octubre - (foto 2)
José Martí assisteix al castell de focs programat per la Diputació a La Vall d'Uixó per a celebrar el 9 d’octubre - (foto 3)
José Martí assisteix al castell de focs programat per la Diputació a La Vall d'Uixó per a celebrar el 9 d’octubre - (foto 4)

El president de la Diputació, José Martí, ha assistit aquesta nit a La Vall d'Uixó al tret del castell de focs que ha realitzat en la localitat Pirotècnica Peñarroja SL, amb motiu de la celebració de la festivitat del 9 d’octubre. Ha estat acompanyat per la diputada provincial d'Esports i Memòria Històrica, i alcaldessa d'aquesta població, Tania Baños.

És un dels cinc castells programats per a les 23 hores en la localitat vallera i a Altura, Almenara, Burriana i Benicarló. La diputada provincial de Joventut, Lluïsa Monferrer, ha presenciat en directe l'espectacle pirotècnic de Burriana i la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, el de Benicarló.

Amb el tret d'aquests cinc castells, la Diputació del canvi ha fet un pas avant per a celebrar per primera vegada en la història de manera oficial el dia de la Comunitat Valenciana. És una iniciativa amb la qual, a més, la institució provincial vol mostrar el seu suport al sector pirotècnic, al qual la crisi generada per la pandèmia està colpejant amb duresa.

Cal destacar que seguint el suggeriment de les cinc empreses pirotècniques provincials, s'ha optat per programar aquests espectacles a Altura, Almenara, La Vall d'Uixó, Burriana i Benicarló per a estalviar costos, en estar radicades en aquestes poblacions.

Al fil de la iniciativa de la Diputació, el president José Martí ha manifestat que «celebrem el 9 d’octubre perquè, com a castellonencs, ens sentim valencians i volem contribuir a la vertebració de la nostra comunitat, a la qual pretenem aportar i de la qual volem rebre en  igualtat de condicions respecte als territoris germans d'Alacant i València».

Del tret del castell d'Altura s'ha encarregat Pirotecnia Zarzoso SL; del de Burriana, Pirotecnia Martí SL; del d'Almenara, Hermanos Caballer Pirotécnicos SL, i del de Benicarló, Pirotecnia Tomás SL.

Pujar