elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Inicien una recollida de signatures a la Vall d'Uixó contra el carril bici

Inicien una recollida de signatures a la Vall d'Uixó contra el carril bici
  • Els ciclistes consideren que el carril bici és “un perill” i “no té cap sentit”

Dos anys després que la Vall d'Uixó apostara per la mobilitat urbana amb la creació d'un carril bici, han començat a arreplegar signatures en contra d'aquest projecte ja que el carril bici és “un perill” i “no té cap sentit”. La iniciativa sorgeix d'una jove ciclista que estudia Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, que compta amb el suport de la Unió Ciclista Vall d'Uxó.

Així, a través de change.org una jove de la Vall d'Uixó ha iniciat la recollida de signatures perquè “la situació en la Carretera de Sogorb ja sobrepassa els límits”. De fet assegura que "ens juguem la vida per a traçar el carril bici”.

Així, en el text que acompanya aquesta recollida de formes la jove assenyala alguns problemes que comporta aquesta instal·lació com que “és bidireccional” i “en certs punts el ciclista ha de circular en sentit contrari a la circulació sense cap protecció”, a més “no té un traçat continu, i obliga a donar marrades”. De fet, circulant pel carril bici en arribar a la rotonda el ciclista ha de parar, creuar pel pas de zebra com un vianant, fer la rotonda com un vehicle i tornar al carril com un vianant.

Així mateix, no és fàcil d'accedir o eixir des de qualsevol carrer transversal pel que “els cotxes han d'excedir els seus límits per a poder tenir visibilitat en eixir de qualsevol carrer transversal, cada carrer compta amb un Stop que fa inviable fer més de 200 metres sense detenir-se, està mal senyalitzat pel que els conductors de vehicles no s'adonen que existeix i circulen per ell sense adonar-se, els vehicles fan parades en el carril fent impossible passar, existeix una mala visibilitat recíproca entre vehicles i ciclistes i, a més, el carril passa per darrere d'un aparcament de cotxes i aquests en eixir no tenen visibilitat.

Per això, en la recollida de signatures que traslladaran a l'Ajuntament de la Vall d'Uixó proposen un carril unidireccional a la dreta de la via, aparcament en diagonal perquè els cotxes en eixir puguen tenir visibilitat i que es prohibisca fer una parada damunt del carril bici.

Pujar