elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Enxampats amb 30 quilos de caragols recollits de manera furtiva a la Vall d'Uixó

Enxampats amb 30 quilos de caragols recollits de manera furtiva a la Vall d'Uixó
  • El nou reglament forestal de la Comunitat Valenciana especifica que es pot recollir fins a un quilo per persona i dia, segons la varietat

La Policia Local de la Vall d'Uixó ha enxampat a set persones van recollir caragols de manera furtiva, encara que només van poder identificar a tres atés que la resta havia fugit de la zona.

Segons han publicat en les seues xarxes socials, aquests individus van ser enxampats amb 30 quilos de caragols quan el límit segons el nou reglament forestal de la Comunitat Valenciana és d'un quilo per persona i dia.

Així, la norma valenciana estableix que quant al caragol  terrestre, el límit s'estableix en 1 quilo per persona i dia, excepte per a una varietat d'aquest preuat mol·lusc: la vaqueta o serrana. Per a aquest subtipus, conegut científicament com Iberus gualterianus, les cistelles podran ser de només 300 grams al dia.

La Policia Local va poder detectar aquesta activitat durant una de les batudes de vigilància i prevenció que s'estan realitzant pel terme municipal, concretament en la partida de Corral Blanc, en la carretera de Algar.

 

Pujar