30 de setembre de 2020 30/9/20

EU democratitza l’oci educatiu amb unes beques dirigides a menors entre 3 i 17 anys

EU democratitza l’oci educatiu amb unes beques dirigides a menors entre 3 i 17 anys - (foto 1)

  Les dificultats econòmiques no haurien de ser un impediment perquè tots els menors gaudisquen del seu temps lliure en les mateixes condicions que aquells que tenen recursos suficients. Aqueix és el principi fonamental defensat per Esquerra Unida la Vall d'Uixó per a establir, a través de la Regidoria de Serveis Socials, unes beques d'oci educatiu dirigides a menors de 3 i 17 anys que formen part de famílies en risc d'exclusió social.

  El portaveu del grup municipal d'Esquerra Unida a l'Ajuntament, primer tinent d'alcalde i regidor de Serveis Socials, Antoni Llorente, incideix que es tracta d'un esforç «mínim per a les arques municipals —10.000 euros anuals— però que pot tindre unes conseqüències molt importants pel que respecta a la inclusió d'aquelles xiquetes i xiquets que tenint la voluntat de realitzar activitats com a pintura, esport, idiomes, ball... no ho fan perquè les seues famílies no poden assumir el cost que suposa la seua inscripció».

  Llorente defensa que «l'impacte que la situació econòmica d'aquestes famílies té entre els menors pot ser determinant a l'hora d'agreujar la seua pròpia percepció d'exclusió, per la qual cosa com a administració pública tenim l'obligació de fer tot el que puguem per garantir el seu benestar en totes les facetes de la seua vida, també les que suposen un desenvolupament personal, més enllà de la seua formació reglada».

  La concessió d'aquestes beques vindrà regulada per les treballadores i treballadors municipals. L'assistenta social determinarà qui reuneixen els requisits establits a l'hora de concedir una ajuda, que cobrirà la participació en l'activitat triada al llarg de tot l'any, ja siga esportiva, cultural, etc. «La selecció de la citada activitat serà lliure, dependrà de cada menor, la intervenció municipal serà la necessària per a garantir que les ajudes públiques arriben a qui en realitat les necessita», explica Llorente.

  El portaveu municipal d'Esquerra Unida ha assenyalat que «durant aquesta legislatura hem insistit en la idea que els Serveis Socials van molt més allà de la funció assistencial amb la qual tradicionalment s'identifiquen. Hem treballat per a demostrar que és un departament municipal al qual tots, en un moment determinat, podem recórrer, i ha quedat provat que així és. Però a l'hora, hem insistit a defensar eixa part de la seua funció que protegeix als més desfavorits, que acaben depenent de l'administració pública per a preservar la seua dignitat, que mai hauria d'estar condicionada a la voluntat del polític de torn, perquè és un dret adquirit, que els pertany».

  Pujar