elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP defensa en la Vall la caça com a eina de protecció de la naturalesa

El PP defensa en la Vall la caça com a eina de protecció de la naturalesa
  • Carolina Castelló, portaveu del PP en la Vall, reivindica l'activitat com a font de riquesa i garantia d'equilibri, davant un PSOE que silencia als caçadors en la redacció de la llei

MÉS FOTOS
El PP defensa en la Vall la caça com a eina de protecció de la naturalesa - (foto 2)

El Partit Popular defensarà demà a la Vall d'Uixó l'activitat de la caça com a eina de protecció de la naturalesa. Ho farà a través d'una moció que ha registrat en el consistori amb motiu de la redacció de l'avantprojecte de Llei de Protecció i Drets dels Animals “en el qual s'està ignorant per complet als professionals que són, precisament, als quals s'hauria d'escoltar en la formulació d'aquest text”.

Carolina Castelló, portaveu del PP a la Vall d'Uixó, ha presentat hui en roda de premsa una iniciativa que tracta de blindar una activitat “que té en el nostre territori una profunda afició”. “Ja no sols com a pràctica tradicional, sinó també amb un gran nombre de seguidors del parany”.

La iniciativa, precisament, recull tots dos vessants de la caça. D'una banda la defensa dels professionals d'aquesta activitat que “amb la seua funció no sols exerceixen una labor d'equilibri i conservació i protecció de les espècies”. “Són també riquesa, compleixen una funció bàsica en l'equilibri de la naturalesa i són sinònim de desenvolupament i prosperitat”.

En paral·lel, “el parany és la nostra tradició, la nostra identitat i la nostra cultura”. I enfront d'un PSOE que ignora les sentències dels tribunals que autoritzen el cistell emmalla, “reivindiquem les pràctiques amb aquest mecanisme per a recuperar una activitat que té el seu bressol a la nostra província”.

D'altra banda, ha assenyalat la portaveu del PP a la Vall d'Uixó, “exigirem la compareixença de la regidora de Serveis Socials, Marian Artero, perquè detalle els motius que van portar al seu departament a ignorar la crida d'auxili d'una mare de la Vall d'Uixó”. La informació que el PP va sol·licitar per escrit “no ha aclarit el perquè de l'abandó d'aquesta trucada d'emergència que va recórrer fins a dues ocasions al consistori per a sol·licitar la guarda del seu fill menor de 13 anys addicte a les drogues”.

Des del PP, “volem que la responsable política de l'àrea detalle la successió d'uns fets que han portat a abandonar a aquesta mare i al seu fill durant més d'any i mig. Que s'ha vist obligada a recórrer als mitjans de comunicació per a denunciar la seua desesperació davant la falta de resposta i que ha demostrat el fracàs de l'administració a atendre i alertar a instàncies superiors per a resoldre una situació que durant més d'any i mig ha quedat en l'oblit”.

Pujar