7 de desembre de 2019 7/12/19

Compromís per la Vall “també serà la veu“ dels votants progressistes que no tenen representació al ple

Compromís per la Vall “també serà la veu“ dels votants progressistes que no tenen representació al ple - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Compromís per la Vall “també serà la veu“ dels votants progressistes que no tenen representació al ple - (foto 2)

  L'assemblea de Compromís per la Vall es va reunir per primera vegada després de les eleccions locals del 26 de maig. La reunió va servir per valorar els resultats dels comicis i per plantejar les diferents opcions que s'obrin a partir d'ara. Així, la formació es va lamentar per no obtindre un segon regidor per escassos vots, però a la vegada es va conjurar per representar amb la mateixa força els seus electors dins del consistori.                                  

  Fernando Daròs, regidor electe, va assegurar que els partits que formaven part del pacte de progrés han passat de 12 a 13 representants (dels 21 de què disposa l'ajuntament). “Tradicionalment, a la Vall ha governat o el PP amb majoria absoluta, o la dupla PSOE-EU. L'element diferencial de l'última legislatura ha sigut Compromís. Per tant, hem de pensar com representem de la millor manera possible no només els nostres votants, sinó també els  votants d'altres forces progressistes que han quedat fora de l'ajuntament”.

  Sobre la possibilitat de revalidar el pacte a tres amb PSOE i EU, l'assemblea considera lògica i positiva la proposta llançada per Tània Baños, però també asseguren que els mitjans o les xarxes socials no són els un espai fiable per a respondre estes propostes i s'emplacen als contactes oficials que, presumiblement, començaran aquesta setmana.

  La portaveu de Compromís per la Vall, Esther Paulo, va indicar que “si la proposta arriba, s'estudiarà. Entenem que el pacte dels últims anys ha sigut bo per a tots, però quan arribe la proposta es veurà si realment és sincera o un simple gest de cortesia”. La coalició ha volgut deixar clar que es mirarà quina és la millor manera de representar els votants i això es pot fer des de dins o des de fora, segons les condicions.

  ocultar
  Compromís per la Vall “també serà la veu“ dels votants progressistes que no tenen representació al ple
  Pujar