elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els centres educatius de la Vall d'Uixó inicien el curs escolar 2020-2021 amb un protocol anti Covid-19

Els centres educatius de la Vall d'Uixó inicien el curs escolar 2020-2021 amb un protocol anti Covid-19
  • Els més de 5.300 alumnes han començat el curs amb totes les mesures de seguretat necessàries

MÉS FOTOS
Els centres educatius de la Vall d'Uixó inicien el curs escolar 2020-2021 amb un protocol anti Covid-19 - (foto 2)
Els centres educatius de la Vall d'Uixó inicien el curs escolar 2020-2021 amb un protocol anti Covid-19 - (foto 3)

Els centres educatius d'infantil, primària i secundària de la Vall d'Uixó han iniciat aquest dilluns el curs escolar 2020-2021 de forma presencial, sis mesos després des que la pandèmia va paralitzar les classes. Els centres compten amb totes les mesures de prevenció necessàries per a garantir la seguretat dels més de 5.300 alumnes i del professorat: gels hidroalcohòlics, mascaretes, trages de prevenció i pantalles protectores.

"No es comprén que les escoles estigueren tancades mentre els bars i restaurants, els supermercats, les sales de concerts i altres espectacles sí que estan obertes; no podem perdre tota una generació i per això hem de buscar l'equilibri entre protegir-nos sanitàriament i tindre una ciutat el més activa possible dins de la situació", explica l'alcaldessa de la Vall d'Uixó, Tania Baños, qui llança un missatge d'optimisme i tranquil·litat a la ciutadania, ja que la comunitat docent "ha realitzat un treball impecable en coordinació amb l'Ajuntament i amb la Generalitat Valenciana".

L'Ajuntament invertirà 18.000 € més al mes en la desinfecció i neteja dels centres educatius, tasques que es desenvoluparan des de l'empresa pública Emsevall. A més, s'han contractat 37 nous docents més i 33 monitors i monitores de menjador per poder garantir la seguretat en les aules, i es dedicaran 57.000 € a un projecte alternatiu d'activitats extraescolars, ja que aquestes no poden desenvolupar-se com ho portaven fent fins ara.

"Quan es parla d'on invertim els dines que no s'han dedicat a altres activitats com festes o espectacles culturals, esportius o d’oci, és precisament ací on s'han destinat, ja que la pandèmia ha canviat les nostres prioritats", explica l'alcaldessa.

La regidora d'Educació i primera tinenta d’alcaldessa, Carmen García, ha assenyalat les nombroses millores que s'han realitzat en els centres escolars, com són la reforma de patis, pintura de façanes, millora de l'interior dels aularis i, sobretot, les dues grans obres del Pla Edificant 2020 al CEIP Recaredo Centelles i CEIP Eleuterio Pérez. "Apel·lem a la responsabilitat individual i col·lectiva de la ciutadania, pel que cal evitar aglomeracions a les entrades dels centres, respectar la distància de seguretat i evitar l'ús de cotxes", explica la regidora.

"S'ha treballat moltíssim, tant per part de la comunitat educativa com de l'Ajuntament, perquè aquest nou curs es desenvolupe amb la major normalitat possible i, encara que sorgisca qualsevol imprevist, cal mantenir la tranquil·litat perquè els centres educatius i els centres de salut ho tenen tot previst", assegura el segon tinent d'alcaldessa, Fernando Daròs.

Pujar