elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Campanar de l'Asunción de la Vall d'Uixó compleix 230 anys

El Campanar de l'Asunción de la Vall d'Uixó compleix 230 anys
  • La torre va ser construïda en 1791 segons traces del mestre Jacinto Agustí, i restaurada en 1991

La Vall d'Uixó commemora enguany el 230 aniversari del Campanar de la parròquia de La nostra Senyora de l'Asunción, una celebració que s'ha vist entelada per la pandèmia.

Per a festejar aquest aniversari, durant el matí s'ha fet el tradicional repic de campanes i aquesta vesprada s'oficiarà una missa presidida pel Bisbe de Sogorb-Castelló, i es beneirà el nou presbiteri. Durant la missa, el cor de l'Asunción interpretarà cançons dedicades a la torre campanar.

L'any 2016, la Vall d'Uixó commemorava el 225 aniversari amb les festes del Campanar amb un replet programa d'actes amb activitats populars, culturals, esportives i també taurines. Ara, per les circumstàncies a les quals obliga la pandèmia, l'objectiu de la comissió de festes és traslladar la celebració del 230 aniversari al pròxim any, quan la situació sanitària ho permeta.

Cal assenyalar que el campanar, construït en 1791 segons traces del mestre Jacinto Agustí, i restaurat en 1991, és considerat un dels més importants de la comarca de la Plana Baixa.

La torre es caracteritza per a passar de planta quadrada a octogonal, i per presentar gran decoració exterior, sent de fàbrica de carreu. Arranca la torre amb un primer cos de planta quadrada, i a la meitat aproximadament, uns alerons fan la transició a la planta octogonal, que caracteritza el segon cos, que a més, compta amb pilastres i amb cornisa.

La torre es remate amb una torreta de dues altures, cupulín i penell.

Pujar