elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La batalla judicial prorrogarà el tancament de la piscina de la Vall mínim fins a 2023

La batalla judicial prorrogarà el tancament de la piscina de la Vall mínim fins a 2023
  • La instal·lació de San José porta tancada des de 2019

Quatre anys porta la Vall d'Uixó sense piscina d'estiu. Els litigis entre Ajuntament i l'empresa concessionària han portat al fet que els valleros hagen de desplaçar-se a localitats veïnes per a gaudir del bany, mentre la històrica piscina situada en el Paratge de San José roman tancada.

L'empresa ha decidit trencar el seu silenci i ha emès un comunicat que acusa l'alcaldessa, Tania Baños, de no dir la veritat. “Venim escoltant de manera reiterada per part de l'Alcaldia municipal des de 2019 principalment, certs fets que per ser reiteratius, no són certs”, segons comença el comunicat que han fet públic a través de les xarxes socials.

La piscina tampoc estarà oberta en 2023

Des de la consesionaria han assenyalat que l'últim procediment conclourà en 2023-2024 el que “provocarà que l'any pròxim, el 2023, quasi amb tota probabilitat, tampoc hi ha piscina” per la “caparrudesa d'uns polítics que han preferit no assumir les seues responsabilitats i intentar culpar al concessionari de no haver fet els deures”.

Sobre la recepció del restaurant

En el comunicat, l'empresa assegura que “s'ha dit des de 2019 que el concessionari quasi era un delinqüent i un mal gestor per abandonar unes instal·lacions i que a la força, l'ajuntament havia d'anar per ell”.

Sobre el restaurant de San José, situat al costat de la piscina, l'empresa explica que havien d'haver-se recepcionat en 2015 “en les condicions adequades que marca el plec”. No obstant això, “l'actual equip de govern no fa els seus deures i en 24 hores, després de rebre les claus de l'anterior concessionari i no fer cap revisió, intenta col·locar el marró al concessionari”.

Restaurant San José
Restaurant San José

Les primeres fugides de la piscina

Al juny de 2019 apareixen les fugides greus en la piscina que “malgrat múltiples requeriments per escrit a l'Ajuntament, no es dóna cap solució” i fins i tot denuncien que el consistori ni tan sols responen pel que a la fi de juliol d'aqueix any decideixen tancar la piscina.

Reunió entre empresa i ajuntament

Així mateix, assenyalen que el 2 d'agost de 2019 van mantenir una reunió a l'Ajuntament amb membres del govern municipal format per PSOE, Esquerra Unida i Compromís.

En aqueix moment, la concessionària ofereix les claus al govern de Tania Baños i demanen pactar una resolució amistosa. “L'Ajuntament aconsellat de manera horrible, riu de nosaltres i ens titlla d'il·lusos en pensar que guanyaríem en el jutjat”. En el mateix comunicat asseguren: “Record perfectament les paraules del portaveu d'Esquerra Unida on assenyala que “no anaven a regalar alguna cosa que teníem perdut sí o sí”.

Cal recordar que fins al moment els tres procediments judicials han sigut desfavorables al consistori i favorables a l'empresa.

L'empresa demana la resolució

Després de diversos intents d'acord amistós, i amb una sentència favorable a la mercantil, l'empresa decideix finalment resoldre la concessió “per una persecució clara que perjudica el concessionari”, sent denegada per l'ajuntament. També la justícia els nega el lliurament de les claus i aquest 2022, una altra sentència obliga l'ajuntament a reparar la piscina i indemnitzar al concessionari.

Pujar