elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Barri de l'Alcúdia suspèn les festes de la Mare de Déu del Roser

El Barri de l'Alcúdia suspèn les festes de la Mare de Déu del Roser
  • Veïns d'aquest barri de la Vall d'Uixó entenen la decisió adoptada per la Comissió de festes

MÉS FOTOS
El Barri de l'Alcúdia suspèn les festes de la Mare de Déu del Roser - (foto 2)
El Barri de l'Alcúdia suspèn les festes de la Mare de Déu del Roser - (foto 3)
El Barri de l'Alcúdia suspèn les festes de la Mare de Déu del Roser - (foto 4)
El Barri de l'Alcúdia suspèn les festes de la Mare de Déu del Roser - (foto 5)

En el bar L'Alcúdia de la Vall d'Uixó, hui sonaven les cançons de Camilo Sesto. Amb aquesta banda sonora, Mari González, empleada del local, ha volgut recordar el tribut que la Comissió Mare de Déu del Roser va organitzar al cantant valencià durant les festes de 2019, uns festejos que hauran d'esperar a 2021. La melancolia, com cantava el desaparegut Camilo Blanes, es notava en l'ambient.

I és que, a conseqüència del coronavirus, la Comissió Mare de Déu del Roser de la Vall d'Uixó anunciava ahir de manera oficial la suspensió de les festes de 2020, que s'anaven a celebrar en el barri de l'Alcúdia del 2 a l'11 d'octubre. En el comunicat, la comissió assegura que “és una decisió difícil per als membres d'aquesta comissió, que porta treballant en les festes de 2020 des de finals de l'any anterior” i es lamenta que “enguany no veurem als nostres veïns inundar els carrers amb els preparatius previs, ni escriurem els noms en les estovalles per a reservar taula en els multitudinaris sopars”.

Només es mantindran els actes religiosos com el Rosari de l'Aurora i la Missa en Honor a la Mare de Déu del Roser. Això sí, en una ubicació diferent. Per a garantir les mesures d'higiene i l'aforament, els dos actes religiosos es realitzaran a l'església del Sant Ángel.  La devoció dels veïns a la Mare de Déu del Roser és palpable. Des que va començar la pandèmia, la gent de l'Alcúdia ha penjat de les seues finestres i balcons la imatge de la Verge per a demanar-li protecció.

Els veïns del barri de l'Alcúdia han acceptat amb resignació la suspensió de les festes en 2020 i entenen perfectament la decisió adoptada per la comissió de festes del barri.

José Caballero, que porta 43 anys vivint a l'Alcúdia, ha assegurat que “les festes del Roser són una tradició de molts anys i aquesta és la primera vegada que se suspenen unes festes que són molt entranyables, familiars i amb una devoció molt gran a la Mare de Déu del Roser”.

Els més veterans de l'Alcúdia recorden amb emoció com es vivien les festa antany. “Els ajudants de la comissió esmorzàvem al carrer, hi ha hagut sempre molta unió i col·laboració. Les nostres festes són molt boniques”, ha assenyalat Francisco Ferreres.

Rosa Font recorda els bunyols que feia amb ajuda de la seua família durant la Fira d’Arts i Oficis. “La gent ens donava la voluntat i el que recaptem ho donem per a millorar i restaurar l'ermita de la Mare de Déu del Roser”. “Enguany no les podrem gaudir per causes de força major. Ens hem d'adaptar a la situació”, ha continuat.

Pujar