Castellano

Viatja a l'Edat Mitjana aquest cap de setmana a La Nucia

Viatja a l'Edat Mitjana aquest cap de setmana a La Nucia
  • Del 6 al 8 de juliol se celebra en el casc antic de la localitat el XIV Mercat Medieval amb motiu del 313 aniversari de la seua fundació

MÉS FOTOS
Viatja a l'Edat Mitjana aquest cap de setmana a La Nucia - (foto 2)

Es compleixen 313 anys de la fundació de La Nucia i per a celebrar-ho la localitat alacantina s'ha proposat traslladar a tots els seus visitants a l'Edat Mitjana. Ho farà aquest cap de setmana amb la instal·lació, en el seu casc antic, del del XIV Mercat Medieval.

Una proposta lliure, gratuïta, oberta a tots els públics i amb una oferta única ja que es tracta d'un mercat d'artesania d'autor en el qual seixanta llocs oferiran els productes més autèntics. Tot està fet a mà pels mateixos artesans, als quals podem acostar-nos perquè ens expliquen el procés i puguem descobrir així peces úniques comprades directament a l'autor. De fet, els artesans realitzaran peces per encàrrec en el moment i de cara al públic.

Una excusa per a visitar la localitat i gaudir, a més, d'una completa proposta d'oci que va des de la gastronomia, al teatre de carrer, la dansa i la música així com demostracions en directe. La inauguració serà el divendres 6 de juliol a les 18:00 i es podrà visitar el divendres 6, el dissabte 7 i el diumenge 8 de juliol de 18 a 24 hores.

On el trobarem? En el cas antic de La Nucia, concretament en la plaça Sant Antoni, carrer Els Xorros, plaça Santa Teresa, carrer Major, carrer Enmig, plaça Sant Josep i plaça Major.

Què podrem comprar? Des de ceràmica, sabates, bosses i cinturons, vidre, joieria i bijuteria de disseny, passant per fusta de torn i pedra tallada, sabons artesanals i perfums, fins a enquadernació, forja de ferro, patchwork i molt més.

Oferta completa d'oci per a totes les edats

Però no solament hauran llocs d'artesania ja que l'oferta d'oci per a aquest cap de setmana és completa amb animació en directe durant les tres jornades: hi haurà trobadors, cavallers, contacontes, una ballarina oriental, xanquers, bufons, patges, captaires, músics i altres personatges es barrejaran amb el públic, garantint que aquest no s'avorrisca en cap moment. Es realitzaran espectacles (esgrima, dansa, malabaristes..etc) i tancarà cada nit un gran espectacle amb foc en la plaça Major.

I per als xiquets també s'han preparat activitats temàtiques com a jocs de taula, una granja d'animals, passejos en poni, i un carrusel mitològic. A més, com a novetat s'instal·larà un campament medieval amb demostracions de combats, tallers de tir amb arc i d'altres temàtiques.

Amb aquest mercat ambulant, La Nucia rememora la independència de la localitat el 9 de juliol de 1705. 313 anys després, l'Edat Mitjana torna a La Nucia per a descobrir-nos el seu passat a través del seu casc antic i els seus productes artesans.

Com arribar fins a allí?

A menys de 50 metres del mercat ambulant està disponible el pàrquing de les Nits amb 400 places. Està situat en l'avinguda Porvilla enfront del Centre de Salut i en el pàrquing del Planet.

Pujar