Castellano

La Nucia es consolida a FITUR com a capital de l'esport amb quatre grans cites

Entrevista amb l'alcalde de La Nucia i el president de la RFEC
Entrevista amb l'alcalde de La Nucia i el president de la RFEC
  • La Nucia acollirà el Nacional de Ciclisme, World Padel Tour Challenger, Ral·li European Trophy i Europeu de Taekwondo

MÉS FOTOS
La Nucia es consolida a FITUR com a capital de l'esport amb quatre grans cites - (foto 2)
La Nucia es consolida a FITUR com a capital de l'esport amb quatre grans cites - (foto 3)
La Nucia es consolida a FITUR com a capital de l'esport amb quatre grans cites - (foto 4)
La Nucia es consolida a FITUR com a capital de l'esport amb quatre grans cites - (foto 5)
La Nucia es consolida a FITUR com a capital de l'esport amb quatre grans cites - (foto 6)

La Nucia és ciutat de l'esport i així ho demostra des de fa anys amb esdeveniments internacionals que estan posicionant a aquesta localitat alacantina com a referent en el turisme esportiu. En el marc de la Fira Internacional de Turisme (FITUR), La Nucia ha presentat aquest dimecres a Madrid el gran calendari d'esdeveniments esportius d'àmbit internacional i nacional. que es van a celebrar els propers mesos a la localitat.

#LaNuciaCiudadDelDeporte serà la seu del Campionat d'Espanya de Ciclisme en carretera 2021 de el Campionat d'Europa de Taekwon-do ITF, d'una prova de l'Europeu de Ral·lis i del "Tau Ceràmica La Nucia Challenger" World Pàdel Tour. Tots aquests esdeveniments generaran un grand retorn econòmic amb més de 20.000 pernoctacions als hotels de la Nucia i comarca.

La Diputació d'Alacant patrocina i col·labora en aquests quatre esdeveniments esportius per consolidar la província com a destinació de turisme esportiu de primer nivell durant tot l'any i a la Nucia com a "capital de l'esport de la Costa Blanca"

Una promoció que comença a tenir el seu retorn, tal com ha explicat l'alcalde de La Nucia, Bernabé Cano, en la presentació de l'agenda esportiva: "Aquest any amb l'obertura dels seus tres primers hotels fa un pas de gegant per consolidar la seua oferta turística esportiva ". Uns hotels que generaran 300 llocs de treball i que ajudaran a ser motor econòmic a la localitat.

A la presentació de la campanya de La Nucia han acudit José Luís López Cerrón pte. RFEC, Gemma Pascual, seleccionadora nacional de Ciclisme Carretera Fèmines, Francisco Ferrando, president FEST, Vicente Cabanes, director de l'Ral·li La Nucia, Manuel Aviñó, pte. RFEDA (Reial Federació Espanyola d'Automobilisme), Jesús Ferrer, CEO Challenger WPT així com Herick Campos, director general de Turisme de la Comunitat Valenciana.

Campionat Espanya de Ciclisme de Carretera 2021

El Campionat Espanya de Ciclisme de Carretera 2021 se celebrarà a La Nucia el 19 i 20 de juny. Aquest matí a FITUR s'ha presentat el recorregut que tindrà un total de 190,7 quilòmetres i un desnivell acumulat positiu de 4.604 metres. La sortida serà des de la Ciutat Esportiva Camilo Cano i la meta estarà situada a la plaça dels Músics. El dissabte 19 de juny serà la prova en línia Elit i Sub-23 Femenina al matí i la Sub 23 masculina a la tarda.

El diumenge 20 de juny els millors ciclistes Elit masculins (UCI-Elit) lluitaran pel mallot de "Campió d'Espanya" a La Nucia, amb ixida a les 9 hores des de l'Estadi Olímpic i amb meta sobre les 14 hores a la plaça dels Músics. Tot el Campionat d'Espanya de Ciclisme serà retransmès en directe per televisió, just una setmana abans de l'inici del Tour de França. Pot ser l'última participació d'Alejandro Valverde en un Campionat d'Espanya, si finalment es retira a final de temporada. "No sé si serà l'últim de Valverde, el que estic segur és que vindrà a disputar-ho, perquè és molt competitiu i està en un gran estat de forma, com està demostrant aquesta primavera. Seria un colofó ​​acabar amb un triomf en el seu últim Campionat d'Espanya" va comentar José Luís López Cerrón.

World Pàdel Tour Challenger

Del 8 a 15 agost se celebrarà a la Ciutat Esportiva Camilo Cano un torneig World Pàdel Tour Challenger, en categoria femenina i masculina. En total en aquest "Tau Ceràmica La Nucia Challenger" participaran 304 jugadors. Amb la particularitat que no podran jugar els 12 primers de el rànquing masculí i les 8 primeres de el rànquing femení WPT.

A partir de quarts de final totes les partides seran retransmeses en directe pel canal oficial de World Pàdel Tour de Youtube, que actualment té 468.000 subscriptors. "Aquest any els WPT Challengers tindran també categoria femenina, de manera que serà un torneig amb dos quadres, més partides i emocions, en aquest retorn del WPT a La Nucia. Recordem que el pàdel és el segon esport més practicat a Espanya després de el futbol i La Nucia és un clar exemple d'això" va afirmar Jesús Ferrer, CEO World Pàdel Tour Challenger.

Ral·li La Nucia "bota" a Europa

En 2021 el Ral·li La Nucia "Trofeu Costa Blanca" fa el salt al calendari europeu. Per primera vegada s'inclou en el calendari del FIA European Ral·li Trophy, per la qual cosa es converteix en una prova internacional. El Ral·li La Nucia es desenvoluparà el 5 i 6 de novembre i tindrà la seva seu a "La Nucia, Ciutat de l'Esport" i recorrerà 30 municipis de la muntanya alacantina, amb espectaculars trams.

A més serà la dotzena prova del Super-campionat d'Espanya de Ral·lis (S-CERT) i puntuable també per a la Copa d'Espanya de Ral·lis d'Asfalt (CERA). "Volem agrair a La Nucia seua gran aposta per l'esport i l'automobilisme. Gràcies a això aquest any el Ral·li La Nucia serà puntuable per a l'Europeu i ara el següent pas ja .... seria una prova del Campionat de el Món, que està molt complicat però amb la perseverança de l'alcalde de La Nucia per l'esport, tot pot passar" va comentar Manuel Aviñó, pte. RFEDA.

Europeu de Taekwon-do

Del 23 a el 28 de novembre a La Nucía se celebrarà el Campionat d'Europa de Taekwon-do ITF Júnior i Sènior 2021. Un esdeveniment esportiu que mobilitzarà 1.200 persones entre esportistes, entrenadors, dijous, directius i acompanyants, que generaran més de 8.000 pernoctacions en els hotels a La Nucia i comarca. "Aquest Europeu serà possible gràcies al fet que la Nucia ja disposa de dos Pavellons i serà tot un repte organitzatiu amb participants de tot Europa, que coneixeran" La Nucia, Ciutat de l'Esport "competint al màxim nivell" va concloure Francisco Ferrando, pte. FEST.

Pujar