Castellano

El Curs Internacional de Música Moderna de la UA a La Nucia forma a 40 estudiants en pop, rock, jazz i blues

El Curs Internacional de Música Moderna de la UA a La Nucia forma a 40 estudiants en pop, rock, jazz i blues
  • Els alumnes van començar ahir aquest curs d’estiu que acabarà el dijous 18 amb un concert a les 12.30 hores a l’Auditori de la Mediterrània

MÉS FOTOS
El Curs Internacional de Música Moderna de la UA a La Nucia forma a 40 estudiants en pop, rock, jazz i blues - (foto 2)

La Universitat d’Alacant, a través de la Seu Universitària de la Nucia, imparteix aquesta setmana el XIII Curs Internacional de Música Moderna en l’Auditori de la Mediterrània. En aquesta tretzena edició participen quaranta alumnes que perfeccionen els seus coneixements pràctics en pop, rock, blues, jazz o música llatina en les especialitats de guitarra elèctrica, baix, piano, teclats, percussió, cant modern, vent i informàtica musical.

El curs compta amb un director de luxe, Román Rodríguez, músic professional, excomponent del grup Café Quijano i director de l’Escola de Música Moderna de la Nucia, i el programa incorpora enguany, com a novetat, la informàtica musical perquè els alumnes coneguen les possibilitats que ofereixen aquests programes per a enregistrament i la composició.

El dijous 18 de juliol a les 12.30 hores a l’Auditori de la Mediterrània tindrà lloc el concert final de cloenda del XIII Curs Internacional de Música Moderna, amb entrada lliure i gratuïta. Després de les quatre intenses jornades d’aprenentatge, els quaranta alumnes i els professors mostraran tot el que han après.

Professorat: Román Rodríguez: director; Rubén Cebrián: guitarra elèctrica, baix i combo; Inés María Berro Villegas: cant; Luis Castellanos: bateria i percussió; Pedro Andani: vent, combo i piano; Alberto Alonso Marcos: informàtica musical.

Román Rodríguez

Naix a Neuchâtel (Suïssa). Cursa els estudis professionals de saxofon i flauta travessera al Conservatori de Lleó. Obté el títol de Professor Superior (llicenciat en Pedagogia Musical) en el Conservatori Superior de Música Eduardo Martínez Torner d’Oviedo. Es trasllada a Madrid on cursa estudis de jazz (saxo, piano, harmonia moderna) en l’EMC. Màster en Musicoteràpia (ISEP) Universitat Vic. Osona. Fundador del quartet de saxofons STAB-GLAN, amb el qual realitza nombrosos concerts de música de cambra des de 1992 a 2002. Ha sigut component de grups de jazz, pop, rock (Big John´s Quartet, Trio Powel, Natura-jazz…) exsaxofonista de Café Quijano. Ha sigut professor del Conservatori Cristóbal Halffter de la Junta de Castella i Lleó. Actualment acaba de traure al mercat el quart CD en solitari i és el director del Centre Musical n3 a Altea i de l’Escola de Música Moderna de la Nucia.

Pujar