Castellano

Compromís reclama informació per l'aparcament il·legal construït en zona inundable

Compromís reclama informació per l'aparcament il·legal construït en zona inundable
  MÉS FOTOS
  Compromís reclama informació per l'aparcament il·legal construït en zona inundable - (foto 2)

  El senador de Compromís, Carles Mulet, ha presentat al Senat una petició atenent al regidor de la formació a la Nucia, Pep Pastor, en la qual sol·licita còpia de l'expedient pel qual el Ministeri de Medi Ambient (MAPAMA) va instruir el procediment sancionador pel qual el Consistori de la Nucia abona anualment una quantitat entre els 30.000 i 40.000 euros per haver construït sense autorització un aparcament en uns terrenys de domini públic hidràulic fa una dècada.

  Va ser a l'octubre de 2006 quan l'alcalde, Bernabé Cano (PP) en dates properes a les eleccions municipals, va decidir invertir 700.000 euros en un aparcament de 6.000 metres quadrats ubicat al barranc de López amb capacitat per a 120 vehicles, al costat del cementiri municipal que també va ser remodelat en la mateixa actuació. "Però pel que sembla ho va fer saltant-se les lleis a la torera, com solen actuar els populars, d'acord amb els pagaments que està obligat a realitzar anualment el consistori a la Confederació i el mateix MAPAMA", ha assenyalat Pastor.

  En aquest sentit els senadors de Compromís han reclamat ja informació del projecte, còpia del procediment seguit en la tramitació d'aquesta actuació conforme la legislació en matèria d'aigües i els motius d'aquests pagaments o provisions de fons que es realitzen a posteriori per haver realitzat una actuació com si en comptes de gestionar una administració gestionaren un monopoly. "Les 120 places d'aparcament gratuït estan eixint cada any bastant cares a la ciutadania nuciera per mantenir un aparcament en un lloc on no s'hauria d'haver realitzat per sentència ferma", ha indicat Pastor, que ha rebutjat "les lamentables formes del govern local".

  "Els veïns de la Nucia no tenen per què estar pagant anualment 36.000 euros dels seus impostos i diners per tapar les males actuacions dels nostres governants, ja que aquests diners, si s'haguera actuat correctament en aquesta zona de domini públic podríem estar destinant-los a actuacions molt més raonables i productives", ha lamentat el senador territorial, Carles Mulet, que va visitar la zona acompanyat del regidor. Una volta recollida aquesta informació, que ja ha estat sol·licitada, els representants de la coalició analitzaran les conseqüències d'aquests pagaments, quanties pendents per la liquidació de la mala gestió del projecte i noves mesures a adoptar.

  Pujar