Castellano

Compromís: "El PPmultarà doble qui done positiu en drogues"

  • "L’equip de govern porta a la seua aprovació al plenari de setembre una taxa per cobrar el test salival de drogues"

L’equip de govern de l’Ajuntament de la Nucia pretén aprovar, en el plenari ordinari de setembre del pròxim dijous, una Taxa per la Realització d'Activitats de la competència municipal encaminades a la realització de les proves per a la detecció de substàncies estupefaents, psicotròpics, estimulants o altres substàncies anàlogues. “Ens porten a plenari una taxa venent-ho com un servei públic, però realment no deixa de ser una manera de multar doble a qui done positiu en drogues”, afirma el regidor i portaveu de Compromís a l’Ajuntament de la Nucia, Pep Pastor.

"El PP de la Nucia ha redactat una proposta de taxa en què preveuen cobrar pel test inicial uns 45€, passant a 80-86€ en cas de demanar l’afectat un contra anàlisi en laboratori o prova de sang en laboratori. A la Comissió Informativa d’Hisenda, l’equip de govern ha explicat a l’oposició que es tracta de poder realitzar les proves per part de la policia local, que han fet de manera esporàdica amb un dispositiu cedit per la Guàrdia Civil, dispositiu que l’equip de govern ha adquirit i que, segons han informat, té un cost aproximat de 7.000€, amb la qual cosa podran fer la prova de manera habitual".

En paraules de Pastor “Pretenen imposar un nou cobrament de multa als veïns de la Nucia disfressat de taxa, donat que només pagaran esta taxa els afectats que donen positiu. És una manera de recaptar més diners posant una multa doble.”
Per acabar, Pastor lamenta, “les simples explicacions que s’han donat a la Comissió Informativa. Des de Compromís hem estat informant-nos al voltant d’aquesta taxa i buscant a altres pobles una similar i no l’hem trobada. Aquesta prova la fa la Guàrdia Civil i no la cobra, igual que la d’alcohol en sang. Així, considerem que és una mesura recaptatòria més del Govern de Bernabé Cano, que vol imposar a les sofrides esquenes dels nuciers, ja carregats d’alts i abusius impostos.”

Pujar