Castellano

Compromís critica l’electoralisme del Partit Popular utilitzant recursos públics de l’Ajuntament de la Nucia

  El Partit Popular de la Nucia fa mesos que ve fent, des de l’Ajuntament, multitud d’actes, activitats, obres i reparacions al llarg i ample del terme municipal, reforçat en estos dies de campanya electoral, amb un motiu ben clar: influir descaradament en l’electorat perquè voten la seua candidatura. Però esta campanya va més enllà: diàriament fa “visites” de nous equipaments (o de rehabilitacions d’equipaments) a totes les urbanitzacions i zones del municipi, amb el qual va fent campanya, que des de Compromís es considera “immoral, indecent i que ratlla la legalitat”, en paraules del Portaveu de Compromís i candidat a l’Alcaldia, Pep Pastor.

  Ahir dimarts va anar més enllà, fent una roda de premsa a l’ajuntament criticant la Conselleria de “marginar la Marina Baixa” i també de marginar la Nucia “per estar governada pel PP”, en no acceptar les peticions per implementar 3 graus de Formació Professional al municipi. Damunt no expliquen els motius, tècnics, pel qual no han estat concedits.

  En concret, es demanden 3 FP: Esports (Tafad), Química (Operacions de Laboratori) i Animació 3D, jocs i entorn interactius. En el primer cas, s’ha rebutjat per dos motius ben clars: un és que el currículum del Grau està en procés de renovació al Ministeri d’Educació, i mentre no s’aprove no concediran cap FP nou. El segon motiu és que no s’ha adjuntat el document de cessió d’espais per part de l’Ajuntament, tal com diu la normativa de petició d’FP, ja que hi ha espais municipals (la Ciutat Esportiva).

  Pel que fa a l’FP d’Operacions de Laboratori, la Conselleria ha fet l’estudi i no hi ha demanda ni necessitat pel mateix i, per últim, el d’Animació 3D s’ha rebutjat perquè no hi ha espai ni l’equipament necessari per fer l’FP a la Nucia.

  En paraules de Pastor, “demostra, una vegada més, la mala fe amb què actua el PP de la Nucia i el seu candidat a la reelecció i alcalde en funcions, Bernabé Cano, que es veu cada dia més desesperat en retindre l’alcaldia que en gestionar de manera eficient els recursos públics municipals”.

  Li demana al PP i a Cano “que deixen de jugar electoralment amb els recursos de tots, que accepten les regles del joc democràtic i no facen electoralisme barat des de l’Ajuntament amb els recursos de tots. No poden pretendre començar la casa per la finestra i després acusar a la Conselleria que no hagen estat concedits. Els criteris de denegació són tècnics i clars, no hi ha marginació política ni de cap tipus”.

  Per acabar, deixa clar que “des de Compromís estem i estarem a favor de la implementació de l’FP al nostre municipì, com portem al programa electoral. Així que preparem bé les sol·licituds, tinguem els espais i maquinària requerits i tornem-ho a sol·licitar. Tindran al Grup Compromís i als seus regidors com a aliats en esta justa demanda”.

  Pujar