Castellano

Café Quijano va fer vibrar al públic de l’Auditori de La Nucia en un màgic concert

Café Quijano va fer vibrar al públic de l’Auditori de La Nucia en un màgic concert
  • El grup lleonés va repassar els seus grans èxits amb un ple absolut

Durant quasi 2 hores i mitja els espectadors nucieros van gaudir del màgic concert de Café Quijano, que va penjar el cartell de “entrades esgotades”. Els germans Quijano van repassar els seus grans èxits que van ser corejats i ballats per un entregat públic. “La Lola”, “La Taverna del Buda”, “Res de Ná”, “Les Claus de Raquel” van sonar amb més força que mai en una actuació especial que va comptar amb la presència del saxofonista “nuciero” Román Rodríguez, antic membre de la banda, que va tocar diverses peces amb Café Quijano.

10 anys després Café Quijano va tornar a l’Auditori de La Nucia i no va defraudar, deixant un concert que romandrà en el record del públic que va omplir la sala en esta màgica actuació. Els germans Quijano van repassar els seus 27 anys de trajectòria musical abans uns entregats espectadors que no van parar d'aplaudir-los i fer palmes durant tota la tard-nit.

Café Quijano va fer parada a La Nucia dins d'esta “Gira Internacional” que els ha portat per Alemanya, Bèlgica i Irlanda, esta setmana. Una gira en la que continuen promocionant el seu últim disc “Manhattan”, alhora que repassar els seus grans èxits, després de 27 anys de trajectòria musical

Boleros i Rock

El concert de Café Quijano a La Nucia va tindre dos parts. En la primera els germans Quijano van eixir d'etiqueta, amb corbatí inclòs per a interpretar els seus temes de “Boleros”, dels quals han editat tres discos. Els temes “Robar-li temps al temps”, “4 paraules res més”, “27 anys contant històries”, “M'enamores amb tot” van sonar en l’Auditori, enlluernant al públic nuciero. Durant tot el concert, entre tema i tema el gran Manuel Quijano explicava algun aspecte de la cançó o anècdotes de Café Quijano i de la seua llarga trajectòria.

Del Bolero van passar al jazz, amb una part instrumental, incorporant els instruments un a un: teclat, trompeta, guitarra elèctrica. Una introducció perfectament embastada per a donar pas a la part més animada i esperada del concert, la de rock.

Els germans Quijano es van canviar de vestuari, amb sabatilles blanques i de negre per a esta segona part del concert en la qual van fer ballar i cantar a tots els espectadors i espectadores; que va arrancar amb el llegendari tema “Tequila”, per a continuar amb “Tancant bars”, “Ànima Negra” o “Vull”, contra el maltractament i la violència de gènere.

També van cantar “Només et puc dir”, amb el romanticisme per bandera com va dir diverses vegades el líder de la banda Manuel Quijano durant l'actuació. Va haver-hi espai per als seus nous temes com “Manhattan”, amb el so especial de l'ukulele i per a “No tens cor”, en les quals van recordar la seua gran col·laboració amb el “gran” Joaquín Sabina”. A partir d'ací el concert va anar pujant de temperatura amb els temes més famosos de la seua trajectòria, on es va incorporar al concert el saxofonista nuciero Román Rodríguez, antic membre de la “banda” i actual director de l'Escola de Música Moderna de La Nucia, que va ser presentat en gran.

L'actuació va acabar amb el mític i esperat tema “La Lola” que va posar en peus a tot l’Auditori fent palmes. L'ovació final va ser tan eixordadora que van haver de tornar per a regalar tres cançons més de “propina”: “Perdona'm”, “Des del Brasil” i “La taverna del Buda”.
En este concert a La Nucia els germans Quijano: Miguel, Óscar i Raúl, van estar acompanyats per una potent banda de 5 músics: bateria, percussió, teclat, guitarra i trompeta. Als quals es va unir el saxo Román Rodríguez en la part final del concert.

Habitació plena absoluta 2024

Com en la seua primera actuació en 2014 en l’Auditori de La Nucia, Café Quijano va penjar el cartell de “entrades esgotades”. Un ple absolut per a veure en directe a la banda lleonesa, que no va defraudar en la seua tornada a l'escenari nuciero.
La programació de l’Auditori de La Nucia 2024 està tenint una gran acceptació entre el públic, amb diversos plens absoluts i grans entrades. Este concert de Café Quijano (25 de maig) suposa l'habitació plena absoluta de 2024 després d'OBK (29 de gener), José Mercé (13 de gener), Musical El Gat amb Botes (8 de gener).

MÉS FOTOS
Café Quijano va fer vibrar al públic de l’Auditori de La Nucia en un màgic concert - (foto 2)
Café Quijano va fer vibrar al públic de l’Auditori de La Nucia en un màgic concert - (foto 3)
Pujar