Castellano

"Alternativa x la Nucia": l'aposta electoral de Compromís i Podem a la Nucia

"Alternativa x la Nucia": l'aposta electoral de Compromís i Podem a la Nucia

  Compromís i Podem van segellar, en la vesprada d'ahir dijous dia 9 de març, el pacte amb el qual es presentaran conjuntament a les eleccions municipals de la Nucia, sota el nom “Alternativa x la Nucia”.

  En la signatura del denominat com a "Pacte dels Xorros", van estar presents les cares visibles de tots dos partits i candidats de la formació, Pep Pastor per Compromís, i Marta Gómez per Podem, que serà la candidata a l'alcaldia per la coalició d'esquerres, feminista, valencianista i ecologista.

  Pastor, que ja va ser candidat a l'alcaldia per Compromís en 2015 i 2019 i regidor en la legislatura 2015-2019, afirma "que és un gran dia per a la Nucia amb la signatura d'este pacte electoral d'esquerres, amb el qual oferir una alternativa potent i sòlida per presentar-nos a les eleccions municipals de la Nucia".

  Per la seua banda, Gómez, que serà la cap de llista junt a Pastor, comenta que "estic molt agraïda a tot l'equip format pels dos partits, i també per persones independents de la Nucia que s'han sumat i que han confiat en mi per la tasca i la responsabilitat de ser la seua candidata a l'alcaldia. Considerem que és important unir forces per oferir una alternativa política a La Nucia que faja front als reptes del present. Portem dècades amb un model municipal caduc i és hora de revitalitzar i democratitzar el nostre municipi, després de 28 anys de governs del Partit Popular. La Nucia necessita canvi, i nosaltres presentem l'Alternativa x la Nucia."

  Una comissió conjunta dels dos partits i persones independents treballa en la formació del programa i la llista electoral, que estarà formada per persones dels dos partits i també per persones independents. La coalició ha destacat que el projecte parteix de la pregunta que l'ajuntament no està fent als nucieres i nucieres: quina Nucia volem? és hora de presentar un projecte alternatiu que done resposta a aquesta pregunta i defenga els interessos reals de les nucieres i nuciers, una Nucia verda que estiga a l'altura dels reptes actuals i a l'avantguarda de polítiques socials i verdes.

  A més, aquesta vesprada tindrà lloc el primer acte conjunt, ‘Crisi social i municipalisme: què podem fer des dels nostres pobles?’ amb la participació de grans referents en ecologisme com Jesús Lucero, activista climàtic i membre de Alianza Verde, Mara Levin, ecologista i membre de Salvem La Serreta, Toni Mulet, Tècnic Ambiental i Ornitòleg, Anna Medina, Geòloga i professora i Adrià Ivorra, professor i investigador en agroecologia. L'acte serà a les 19H en el teatre local El Sindicat.

  Pujar