elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El PP lamenta que el Govern central deixe a 65 municipis sense autobús

El PP lamenta que el Govern central deixe a 65 municipis sense autobús
  • El nou pla concessional preveu eliminar 244 rutes

El portaveu adjunt del GPP en Les Corts, Miguel Barrachina ha acusat a Puig de permetre que el govern deixe 65 municipis sense autobús i elimine 244 rutes en tota la Comunitat Valenciana.

Miguel Barrachina ha indicat que “Puig ha convertit la mobilitat a la Comunitat Valenciana en un vertader problema. Deixa a 65 municipis i mig milió d'habitants A les incidències constants en el ferrocarril –amb el major nombre de cancel·lacions i incidències d'Espanya- i la supressió definitiva de la línia de Rodalia C-4 de València-Xirivella i del tren València-Conca, ara se suma la retallada massiva prevista de línies d'autobús de concessió pública deixant a pobles incomunicats, municipis xicotets que quedaran totalment aïllats”.

“A més dels 65 municipis, un altre centenar d'ajuntaments perdran parades atès que desapareixen fins a 244 rutes. Mig milió de valencians, 511.000, perdran el seu dret a la mobilitat la perdre el transport públic d'autobús”, ha afegit.

El portaveu popular ha denunciat que el pla 'Nou Mapa Concessional dels serveis de transport públic interurbà regular de viatgers per carretera” presentat pel Ministeri de Transports preveu eliminar la línia d'autobús a 65 municipis de la Comunitat, afectant una població pròxima a mig milió d'habitants. “No sols es tracta de zones rurals que es quedaran sense un servei que necessiten sinó que també són concessions estatals que afecten poblacions com Vila-real, Crevillent, Sueca, El Campello o Mislata”.

Barrachina ha assenyalat que “sense la complaença de Puig serien impossibles les retallades en finançament, aigua, inversions, trens de rodalia o transport públic”.

El portaveu popular ha explicat que el pla “no incorpora cap parada en nous municipis, tan sols hi ha tancaments i cap obertura o millora del servei. Es perden 244 relacions interiors (línies entre municipis) i 2.701 connexions interautonómicas. Això és demencial i Puig no pot continuar callat davant aquest atropellament, de braços plegats com sempre, incapaç de reclamar allò que ens pertany. Menys anunciar hipotètiques lleis futures contra la despoblació i més adoptar mesures realistes evitant que s'elimine el que ja està”.

Pujar