elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
FITUR 2018

L'Alfàs del Pi, destinació turística de cinema

L'Alfàs del Pi, destinació turística de cinema
  • La localitat alacantina acudeix a FITUR amb l'objectiu de captar nous visitants i promocionar la seua ruta turística saludable

Falten unes hores perquè de començament una de les fires turístiques més importants del món, i Alfàs del Pi es prepara per a promocionar la seua destinació de cinema. La localitat alacantina presentarà aquest dijous 18 de gener el cartell del Festival de Cinema en el stand de la Costa Blanca de FITUR. S

erà el primer acte oficial del Festival i pretén ser un aparador del que ofereix Alfàs del Pi a tot aquell que vulga visitar-ho: "Estem segurs que anem a captar nous visitants interessats a conèixer la nostra ruta turística traçada especialment per a recórrer durant un cap de setmana", ha explicat l'alcalde de l'Alfàs del Pi, Vicente Arques.

Partint del Faro de l'Albir, emblema del Festival, es proposa recórrer la localitat i descobrir tots els seus racons. Un far, per cert, que coneixen ben actors, actrius, guionistes, directors fotògrafs, productors...i el món del cinema gràcies al mateix Festival. Per açò no hi ha millor lloc per a explicar-ho que FITUR, assegura el seu alcalde. Com sempre, el director del Festival, Juan Luis Iborra, acudirà a la cita turística per a desvetlar la imatge de la pròxima edició.

L'Alfàs és un poble pioner que ha sabut derrocar barreres, arquitectòniques i de tot tipus, apostar per la cultura i l'esport, i posicionar-se com a destinació turística saludable, amb tota una xarxa d'establiments de primera categoria. Així mateix, compta amb una oferta complementària que ha convertit a aquesta localitat alacantina en un referent a nivell internacional de turisme saludable.

L'Alfàs destí saludable de mar, camp i muntanya

Amb una mitjana de 3.000 hores de sol a l'any i un enclavament privilegiat, ens trobem en la Marina Baixa amb l'Alfàs del Pi, una localitat limítrofe de poblacions com Benidorm o Altea, que ha sabut mantenir el seu propi estil i ser triada per milers de residents europeus, i de tot arreu del món, no solament per a passar unes vacances sinó per a quedar-se a viure.

A l'Alfàs del Pi resideixen ciutadans de quasi 100 nacionalitats diferents. Dels seus quasi 22.000 habitants, 12.500 procedeixen d'altres països, havent-se creat tal diversitat i puixança cultural, que conforma un dels seus majors tresors. És doncs, una de les localitats més internacionals de tota Espanya.

L'Alfàs reuneix cadascun dels requisits que defineixen l'excel·lència turística: extraordinària climatologia, qualitat en els serveis, bona i variada oferta gastronòmica, gran tranquil·litat i magnífica relació amb el medi ambient. Gaudir del silenci, caminar fins al far de Punta Bombarda, nadar o practicar diversos esports en la platja de l'*Albir, gaudir dels múltiples esdeveniments culturals que esdevenen al llarg de tot l'any i especialment durant l'estiu, són part d'aqueix secret compartit, de poder alternar mar, camp i muntanya.

A açò hem de sumar a l'Alfàs del Pí el predomini d'un tipus d'arquitectura horitzontal, basada en xicotetes urbanitzacions i envoltades de zones verdes. La cerca del necessari equilibri entre el medi ambient i la demanda residencial, per a l'assoliment d'un creixement sostenible, és una constant preocupació cívica a L'Alfàs del Pí.

Pujar