elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'alcalde de Vila-real demana equipar la responsabilitat en els bous al carrer amb les falles o festivals

L'alcalde de Vila-real demana equipar la responsabilitat en els bous al carrer amb les falles o festivals
  • Benlloch: “La responsabilitat és excessiva i està sobre dimensionada respecte a uns altres que organitzen falles, ciclisme i festivals i no assumeixen tanta responsabilitat

Borriana ha acollit aquest matí una reunió entre el secretari autonòmic de Seguretat i Emergències, José María Ángel, el director general d'Interior, Salvador Almenar, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), la Federació de Penyes Taurines de Bous al Carrer de la Comunitat Valenciana i alcaldessa de la zona per a abordar els aspectes relacionats amb la responsabilitat i les asseguradores que han de contractar els promotors i organitzadors dels festejos taurins de la Comunitat Valenciana.

Si bé José María Ángel ha explicat que en la trobada s'ha abordat la necessitat d'obrir un diàleg entre la Generalitat, les companyies de segura i les penyes per a quantificar el rebut de la pòlissa i la quantia que hauran de desemborsar els organitzadors segons el que cobreix l'assegurança, alguns alcaldes han alçat la veu per a demanar al govern valencià major implicació.

És el cas de l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, que és també membre del Consell Consultiu del Bou en la Comunitat Valenciana, qui s'ha mostrat obertament partidari de modificar l'article 15 del reglament de bous al carrer perquè l'assegurança obligatòria que s'exigeix siga només per mort o incapacitat permanent, però que l'assistència sanitària la cobrisca la Generalitat Valenciana, “com passa a Navarra”.

I és que per al màxim responsable municipal de Vila-real, “la responsabilitat -en el cas dels festejos taurins- és excessiva i està sobre dimensionada respecte a una altra gent que organitzen falles, ciclisme i festivals i no assumeixen tanta responsabilitat”.

“Per què les persones que es rescaten a les platges, hem d'activar una quantitat de recursos i cal cobrir l'assistència sanitària” perquè “estem també davant un problema d'ordre públic” i no d'un debat de “bous si o els no, perquè això no és una qüestió nova”.

Per això, José Benlloch considera necessari adoptar mesures “de manera urgent” perquè actualment es fan bous amb pòlisses d'assegurança limitat.

“Els alcaldes estan sense dormir”

Per al primer edil de Vila-real, “no és tolerable que els alcaldes per a complir amb la nostra tradició estiguen sense dormir”, perquè es juguen el seu patrimoni, ha assenyalat en les declaracions posteriors a la reunió.

“Si hi ha festejos és perquè el poble vol, vota a l'alcalde” i per això és necessari que la Generalitat medie i “garantisca una activitat que genera 300 milions d'euros d'impacte en la Comunitat Valenciana”.

Així mateix, Benlloch s'ha referit a la possibilitat de crear una mútua, a l'igual com ja van fer fa anys els caçadors i els agricultors, per al que seria necessari implicar a les tres diputacions.

Però “necessitem una mesura d'urgència” perquè “la mútua no es crea en dos dies”.

Pujar