30 de novembre de 2020 30/11/20

L'Agència Valenciana de Turisme estudia sancionar a set plataformes de lloguer turístic

L'Agència Valenciana de Turisme estudia sancionar a set plataformes de lloguer turístic  - (foto 1)
  • Des de la Generalitat fan balanç d'un 2017 on s'està posant el focus en la regulació turística i en la que s'espera superar els huit milions de turistes estrangers

MÉS FOTOS
L'Agència Valenciana de Turisme estudia sancionar a set plataformes de lloguer turístic  - (foto 2)

En l'actualitat, hi ha registrats 58.450 apartaments turístics en la Comunitat Valenciana. Açò es traduïxen en 12.000 més que a finals de 2016, una xifra que no deixa d'augmentar i per això la Generalitat ha posat el focus sobre els lloguers turístics per a afavorir la seua regulació i evitar l'intrusisme.

De fet, ja s'han obert diligències prèvies contra set plataformes de lloguer de vivendes per la suposada comercialització d'apartaments il·legals. Així ho han anunciat este dijous el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el secretari autonòmic de l'Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, en una roda de premsa en què s'ha fet balanç de la temporada estival.

És un tema que preocupa, i molt, i a la vista està la polèmica que està havent-hi en altres ciutats turístiques espanyoles durant estos últims dies. Des de la Generalitat ja anuncien que Turisme continuarà treballant intensament per a acabar amb la competència deslleial: "La llei valenciana de Turisme, Oci i Hospitalitat donarà resposta augmentant extraordinàriament la capacitat d'intervenció i la capacitat disciplinària", ha concretat Puig, que ha assegurat que la campanya estival d'inspecció turística de l'Agència Valenciana del Turisme iniciada al juny "ja està donant els seus primers fruïts".

Així, s'han realitzat més de 5.000 inspeccions pels agents d'inspecció territorials i la Policia Autonòmica i, a més, ja s'han firmat acords amb ajuntaments de municipis turístics amb l'objectiu de "reforçar les sinèrgies amb la Policia Local". A més, a les set diligències prèvies que s'han obert ara, se sumen els sis expedients sancionadors que es van dur a terme en 2016 i la multa dels quals va ascendir a 120.000 euros per la comercialització d'apartaments il·legals.

Més de huit milions de turistes en 2017

Conflicte al marge, les xifres del balanç turístic són bones i a la vista estan les previsions que baralla la Generalitat. S'estima que el turisme internacional en la Comunitat Valenciana aconseguirà els quatre milions de visitants estrangers durant la campanya estival, una xifra que suposa un augment del 10% amb respecte a la de 2016 o, a finals d'any, la cifra total superarà "ampliament" els huit millones de turistes, ha assegurat Ximo Puig.

Augment de turistes i augment del gasto, la qual cosa també es transformarà en xifres econòmiques encara més superiors. En concret, les previsions contemplen que el gasto estimat dels quatre milions de turistes estrangers que arribaran a la Comunitat Valenciana entre juny i setembre poden superar els 4.000 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 12% respecte al mateix període de 2016.

D'altra banda, els turistes espanyols faran més de 8,7 milions de viatges a la Comunitat Valenciana, un 4% más que l'any anterior, i realitzaran más de 58 milions de pernoctacions en tot tipus d'allotjaments, inclosa la segona residència (un 5% més que en la campanya de 2016).

Pujar