25 de setembre de 2020 25/9/20

L'Agència Valenciana del Turisme col·labora amb Fotur en la promoció de l'oci i turisme de la Comunitat Valenciana

L'Agència Valenciana del Turisme col·labora amb Fotur en la promoció de l'oci i turisme de la Comunitat Valenciana - (foto 1)

  El president de l'Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha subscrit un conveni de col·laboració amb la Federació d'Oci, Turisme, Joc, Activitats Recreatives i Indústries Afins de la Comunitat Valenciana (Fotur) per a la realització d'actuacions promocionals dels productes d'oci i turisme de la Comunitat Valenciana.

  A través d'aquest conveni, l'Agència Valenciana del Turisme contribuirà econòmicament amb 30.000 euros en suport a la promoció de l'oci i el turisme, com a valor d'identitat cultural i potenciació de la despesa mitjançant actuacions directes pels professionals del sector, usuaris i turistes que visiten la Comunitat Valenciana.

  El secretari autonòmic ha indicat que "l'objectiu d'aquest conveni és promocionar el sector de l'oci a la Comunitat Valenciana i impulsar el reconeixement als empresaris i professionals de l'oci valencià".

  En aquesta línia, ha ressaltat la importància d'establir "una veritable gestió col·laborativa amb els agents més implicats en l'impuls del turisme com el són els empresaris, que són els que arrisquen i els que lluiten dia a dia en aquesta activitat".

  Colomer ha volgut destacar el compromís de Fotur per productes innovadors, com la Ruta de la Seda, per haver llançat recentment el CD 'Mar de Seda', gravat amb músics valencians. Una prova que avala segons Colomer "la complicitat i l'obra coral que pretenem que siga aquesta Comunitat i els seus productes".

  Per a Colomer "hui és un dia en el qual concretem el que significa la gestió col·laborativa", al mateix temps que ha assenyalat que "el turisme són aliances i amb Fotur revalidem el nostre suport a un sector clau en l'economia i el turisme".

  El secretari autonòmic també ha recordat que un total de 1.200 milions de persones van viatjar al món per alguna motivació turística i que a 2020 ho faran 1.800 milions, segons l'OMT, "la qual cosa ens ha de motivar a planificar i abordar estratègies conjuntament amb tot el sector turístic valencià".

  Per la seua banda, el president de Fotur, Víctor Pérez, ha volgut destacar la vinculació de l'oci amb el turisme, ja que "el 50% del que ve consumeix oci", d'ací la seua gran repercussió en altres sectors com l'ocupació.

  Per a Colomer, "l'economia submergida no és una bona notícia i allí on radique cal eradicar-la". En aquesta línia, ha ressaltat la Campanya d'Inspecció que realitza el seu departament, gràcies a la qual han aflorat més de 30 mil habitatges turístics clandestins a la Comunitat Valenciana durant els dos últims anys.

  "Hem d'evitar que les lleis sigan impunes", ha asseverat, al mateix temps que ha recordat que la nova Llei de Turisme, Oci i Hospitalitad de la Comunitat Valenciana incrementa d'una manera contundent el quadre de sancions a aplicar.

  Així mateix, Colomer ha cridat a la tranquil·litat pel que fa al que està succeint en altres ciutats i advoca per considerar "el turisme com una cosa positiva, com una cosa que genera ocupació". "El problema no és el turista, sinó l'economia submergida", ha afegit.

  Pujar