elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua dedica un còmic al toc manual de campanes

  • Els Campaners d’Albaida i el Museu Internacional del Toc Manual de Campanes MitMac, han participat en l’assessorament.

A iniciativa de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua AVL i junt amb els Campaners d’Albaida i el Museu Internacional del Toc Manual de Campanes MitMac, amb el guió de Jordi Pla i la il·lustració d’Helga Ambak, s’ha editat un còmic dedicat al toc manual de campanes que és des de 2022 Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Esta edició va en la línia de la divulgació que des de Campaners d’Albaida i el MitMac estem treballant, ja que per recuperar el toc manual de campanes en aquells pobles on s’ha perdut, és necessita conéixer aquest patrimoni immaterial, i un còmic dirigit als més menuts és una ferramenta molt adequada perqué els xiquets i xiquetes el descobreixen i puga ser la llavoreta que els porte a fer-se campaners o campaneres.

Des de Campaners d’Albaida i el MitMac volem agrair a l’AVL aquesta iniciativa i interés, ja que aquest còmic es farà arribar a tots els centres escolars de la Comunitat Valenciana i estarà disponible per a tot el públic.

Aquest dissabte dia 22 a les 10:30 h al peu del campanar d’Albaida es farà la presentació, on participarà la presidenta de l’AVL, el president dels Campaners d’Albaida, la directora del MitMac i el guionista del còmic. A més a més alguns personatges del còmic cobraran vida i estaran presents amb una representació de titelles.

Des de les tres organitzacions convidem a tots a participar en aquest acte, on a també hi haurà sorpreses per a grans i menuts.

Pujar