28 de novembre de 2020 28/11/20

Labora multiplica la seua atenció a través de WhatsApp

Labora multiplica la seua atenció a través de WhatsApp - (foto 1)

  El Servei Valencià d'Ocupació i Formació, Labora, ha multiplicat la seua atenció a través de WhatsApp i ha respost durant els primers sis mesos de 2019 a més del doble d'usuaris i usuàries que en anys anteriors. El servei d'atenció per WhatsApp ha respost les consultes de 4.964 persones entre gener i juny, quan aquest número era habitual a final d'any. 

  Els últims dos mesos, el servei d'atenció mitjançant WhatsApp ha rebut el nombre més gran de consultes des de la seua creació: 1.003 persones van ser ateses durant maig i 1.263 al juny. Les consultes més freqüents han sigut com inscriure's com a demandant d'ocupació, què fer si s'ha bloquejat el codi d'accés a la web o com apuntar-se als cursos de formació i tallers d'ocupació. 

  D'altra banda, durant aquest període també han arribat múltiples consultes sobre els plans Avalem Joves i Avalem Territori, ja que durant aquests mesos s'han convocat subvencions, i sobre les proves d'acreditació de Competències Clau. 

  Durant el primer semestre de 2019 s'ha atés quasi al mateix nombre de persones que en total dels anys anteriors, ja que el balanç anual habitual a final d'any del servei de WhatsApp ronda les 5.000 persones ateses. En concret, 5.045 van ser ateses en 2016, 5.010 en 2017 i 5.745 en 2018. Així mateix, en el primer semestre de 2016 van ser ateses 2.194 persones, 2.225 entre gener i juny de 2017 i 2.323 durant els primers mesos de 2018. La tendència ascendent és notable. 

  El bon acolliment que han tingut les xarxes socials de Labora per part de la ciutadania, així com la seua nova pàgina web labora.gva.es i el nou blog elblogdelabora.es, és un símptoma que l'adaptació de l'Administració Pública a les noves tecnologies està servint per a acostar-se a les persones usuàries dels seus serveis. 

  El contacte amb la ciutadania és fonamental i les xarxes socials són una eina clau per a aconseguir l'intercanvi d'idees i la difusió dels serveis. Per això, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació, Labora, compta amb presència en: Facebook, Twitter, Instagram, Youtube i LinkedIn. 

  El WhatsApp de Labora: un servei nou 

  Labora, llavors Servef, va ser el primer Servei Públic d'Ocupació i el primer organisme de la Generalitat a introduir el WhatsApp com a eina de comunicació, que li va valdre el Premi Excel·lència Novagob 2015. A través d'aquest sistema, les persones usuàries poden realitzar consultes sobre tràmits d'informació general. 

  Aquest servei ha suposat una revolució quant a l'atenció que s'ofereix des de les administracions públiques ja que és immediat i sense costos per a la ciutadania. El número del WhatsApp de Labora és el 616 124 143. Des d'aquest número, el personal d'informació general de Labora atén una mitjana de més de 50 persones diàriament. 

  El servei de WhatsApp està operatiu en el mateix horari en el qual els Espai Labora (abans anomenats Centres Servef) realitzen l'atenció al públic: de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores. 

  Labora està realitzant un esforç per a ser més accessible a la ciutadania i posar a l'abast de totes les persones usuàries la informació sobre els serveis que ofereix. Les persones desocupades de la Comunitat Valenciana han de saber que compten amb múltiples canals amb els quals posar-se en contacte amb el seu servei públic d'ocupació sense necessitat d'eixir de casa. 

  Els esforços de Labora per a acostar-se a la ciutadania i fer més accessibles els seus serveis estan sent reconeguts. Labora acaba de ser guardonat amb el Premi NovaGob Excel·lència a la millor iniciativa de Govern Obert amb el projecte de modernització del servei valencià d'ocupació.

  Pujar