19 de setembre de 2020 19/9/20

La justícia valenciana jutja a dotze agressors sexuals esta setmana

La justícia valenciana jutja a dotze agressors sexuals esta setmana - (foto 1)
  • En les Audiències de València, Castelló i Alacant

Sorprén el calendari d'assenyalaments dels principals judicis que se celebren aquesta setmana en les seccions penals de l'Audiències Provincials de la Comunitat Valenciana. Fins a dotze persones se senten en la banqueta acusades de delictes sexuals que van des de violacions a menors i pallisses fins a agressions sexuals a parelles, familiars, empleades i inquilines.

Així, la secció primera de l'Audiència Provincial de València jutja aquest dilluns a un home acusat de propinar una pallissa a la seua parella per gelosia, agredir-la després sexualment i coaccionara perquè diguera a l'hospital, quan li atengueren de les lesions, que havia caigut en la banyera. La Fiscalia demana provisionalment per a ell 17 anys de presó i 20 dies de localització permanent pels delictes de coaccions, lesions, agressió sexual i vexacions lleus. Els fets van ocórrer el 9 de desembre de 2017 en un domicili de la ciutat de València.

Segons la versió de l'acusació pública, el processament va colpejar per tot el cos a la dona i li va arrancar fins i tot flocs després d'exhibir una “actitud gelosa i possessiva” cap a ella i insultar-la perquè estava mirant el mòbil. Al matí següent, suposadament, la va agredir sexualment. Més tard, va permetre a la víctima que acudira a l'hospital però li va fer gravar, segons el Ministeri Públic, un àudio on ella mateixa assegurava que les ferides li les havia produïdes per una caiguda casual en la banyera.

Aquest dilluns també, la secció segona de l'Audiència de València jutja a un home acusat d'abusar sexualment d'una xiqueta de deu anys. Segons l'escrit d'acusació de la Fiscalia, va aprofitar l'absència momentània de la germana major de la xicoteta –havia acudit amb totes dues a passar un dia en una platja- per a realitzar tocaments a la menor dins de l'aigua amb l'excusa d'ensenyar-li a nadar. Els fets van ocórrer el 24 d'agost del passat any i el Ministeri Públic reclama per al processament nou anys de presó per un delicte d'abús sexual comesa contra menor de 16 anys.

Finalment, es jutja aquest dilluns en la secció cinquena de l'Audiència Provincial de València a un home acusat d'abusar sexualment d'una menor, amiga de la seua filla i la seua neboda i amb la qual va contactar a través d'una aplicació de missatgeria de mòbil durant l'estiu de 2017. La Fiscalia sosté que el sospitós va cometre els fets després de guanyar-se la confiança de la menor, llavors de 15 anys, amb el pretext d'ajudar-la a recuperar al seu nuvi.

Així, suposadament, va mantindre diverses trobades sexuals amb la xica, tant en el domicili d'ell com en casetes abandonades. El Ministeri Públic l'acusa d'un delicte continuat d'abús sexual i delictes de proposició per a concertar trobades sexuals i embaucament per a obtindre material pornogràfic i reclama inicialment per això penes que sumisquen 12 anys i nou mesos de presó.

Dijous que ve, en la secció tercera de l'Audiència Provincial de València es jutja a l'amo d'un gimnàs acusat d'abusar sexualment d'una xica de 15 anys a l'agost del passat any. La Fiscalia sosté que va realitzar a la menor un massatge en el qual li va tocar les parts íntimes, entre altres pràctiques sexuals, al mateix temps que li va mostrar un llibre amb fotografies de contingut sexual. El Ministeri Públic demana inicialment per a l'acusat una pena de quatre anys de presó per un delicte d'abús sexual.

Audiència d'Alacant

També aquest dilluns se celebren diversos judicis per presumptes abusos sexuals, aquesta vegada en l’Audiència d'Alacant. D'una banda, es jutja a un home acusat d'abusar sexualment d'una neboda menor d'edat, de sis anys, a la qual va realitzar diversos tocaments i va arribar a provocar una infecció vaginal i el contagi d'una malaltia de transmissió sexual. Els fets van ocórrer en el domicili del processament, que passava alguns períodes de temps amb la xicoteta quan el pare d'aquesta la deixava a la seua cura per a anar-se a treballar. La Fiscalia sol·licita provisionalment una pena d'11 anys de presó per a l'acusat per un delicte d'abús sexual.

Això en la secció segona, mentre que en la tercera es jutja a un individu acusat de violar a la seua inquilina entre el 13 i el 14 de setembre de 2016. Segons es recull en l'escrit de conclusions provisionals de la Fiscalia, els fets van ocórrer en un habitatge de Benidorm, quan l'acusat va proposar a la víctima mantindre relacions sexuals i, davant la seua negativa, li va propinar diverses punyades al cap i la va agredir sexualment. El processament s'enfronta a una petició del Ministeri Públic de nou anys de presó i set de llibertat vigilada. També en la secció setena -això a Elx- es jutja a un altre acusat per un delicte d'abús sexual, encara que no disposem de més informació sobre aquest tema.

Des del dimecres i també el dijous, la secció tercera de l'Audiència d'Alacant jutja a l'amo d'una cafeteria d'Alacant, amb diversos antecedents per sentències fermes per robatoris violents i delictes contra la llibertat sexuals, acusat d'agredir sexualment a una sol·licitant d'asil que havia acudit a l'establiment per una oferta de treball anunciada per l'home en una pàgina web.

La Fiscalia sosté que l'acusat, per a qui demana 12 anys de presó per un delicte d'agressió sexual, va dir a la dona aqueixa mateixa vesprada del 15 d'abril de 2018 que la seleccionava per al lloc. Tots dos es van posar a fer tasques de neteja amb les persianes del negoci tancades i, en un moment donat, en l'altell de la cafeteria l'amo va forçar sexualment a l'empleada, relata el Ministeri Públic. La dona va aconseguir avisar amb a través de missatges de mòbil als seus amics, que la van recollir en la cafeteria i la van portar a continuació a denunciar l'ocorregut en una comissaria. Secció 3a.

D'altra banda, aquest dijous es jutja a un altre home acusat d'agredir sexualment a la seua parella i maltractar-la de forma habitual. Segons l'escrit d'acusació de la Fiscalia, el processament, que ja havia sigut condemnat per maltractar a la víctima, havia generat en ella “una situació de submissió i por”. Així, entre juliol de 2016 i juny de 2017, la va colpejar suposadament en diverses ocasions, tant en el domicili comú, en la localitat de Santa Pola, com en el camió que el processament conduïa, durant viatges a diferents països europeus en els quals ella li acompanyava.

En un d'aqueixos viatges, segons el Ministeri Públic, va violar a la seua companya en la cabina del vehicle. La Fiscalia demana per al processament 15 anys de presó per un delicte d'agressió sexual, un delicte de maltractaments habituals i altres tres de caràcter ocasional. El judici se celebra en la secció primera.

Audiència de Castelló

També a Castelló se celebra aquesta setmana un judici per un presumpte cas de violació. La secció segona jutjarà aquest dijous a un home acusat de violar a la seua companya de treball en la recollida de l'oliva. Els fets van ocórrer en la partida rural de Rosell el 15 de maig de 2017, quan el processament es va dirigir a la dona, amb la qual treballava tot sol aqueix dia, i li va proposar relacions sexuals. Ella li va dir que li deixara en pau i l'home, segons la Fiscalia, la va forçar sexualment després d'amenaçar-la de mort tant fóra com dins de la furgoneta del treball. El Ministeri Públic sol·licita per aquests fets per al reu deu anys de presó per un delicte d'agressió sexual.

Pujar