elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La justícia autoritza la reobertura dels salons de joc a la Comunitat Valenciana

La justícia autoritza la reobertura dels salons de joc a la Comunitat Valenciana
  • Revés judicial a la Conselleria de Sanitat, el TSJCV no aprecia risc greu com per mantenir-los tancats

La Secció Quarta de la Sala del Contenciós-Administratiu de Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha dictat aquest dijous un acte pel qual s'acorda suspendre cautelarment el tancament de bingos, casinos i altres establiments dedicats a el joc i activitats recreatives d'atzar.

Els magistrats no aprecien que la reobertura d'aquests locals, amb les condicions i restriccions a l'activitat que ja va fixar la pròpia Administració autonòmica el 5 de desembre de l'any passat, "vagi a produir pertorbació greu dels interessos generals", donada la situació epidemiològica actual, amb un nivell d'alerta 1 o de risc baix.

El tribunal, sense entrar en el fons de l'assumpte, ha estimat així les mesures cautelars sol·licitades per una associació d'empresaris de sector contra la resolució de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de el passat 9 d'abril sobre mesures sanitàries contra la Covid-19 .

La Sala no troba en aquesta resolució administrativa "justificació ni motivació suficient per mantenir la mesura de tancament" en la situació actual, "sense perjudici de possibles situacions futures diferents que determinen que l'Administració adopti les mesures de precaució que considere adequades".

Els magistrats recorden que el manteniment del tancament difereix de l'tractament fixat per a aquest tipus d'establiments per la Comissió de Salut Pública de el Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut, que contempla el possible tancament i la suspensió d'activitat de el sector de forma temporal sol al nivell d'alerta 3.

L'acte, que pot ser recorregut en reposició, manté d'aquesta manera les mesures relatives a activitats recreatives d'atzar que establia la resolució de Sanitat de 5 de desembre de 2020, amb l'obertura de fins a un 30% de l'aforament interior dels establiments, entre altres limitacions.

Pujar