28 de novembre de 2020 28/11/20

José Sevilla (Bankia): “La fusió amb CaixaBank suposa crear una entitat més forta en un entorn incert”

José Sevilla (Bankia): “La fusió amb CaixaBank suposa crear una entitat més forta en un entorn incert” - (foto 1)

  El conseller delegat de Bankia, José Sevilla, ha afirmat que la fusió amb CaixaBank és una operació que permet a les dues entitats “actuar amb realisme en un entorn incert” i crear una entitat “més forta i millor preparada”. “És una operació que en les dues cases fem amb un gran convenciment”, ha subratllat.

  Durant la seua participació en la XI Trobada Financer Expansión-KPMG, Sevilla ha indicat que abans que es materialitze la fusió és necessari convocar les juntes d'accionistes extraordinàries, així com obtindre les autoritzacions reguladores, la qual cosa implica que l'operació es tancarà en el primer trimestre de 2021.

  Encara que ha reconegut que sempre ha cregut en la capacitat de Bankia per a ser un projecte independent, alguna cosa que va quedar reflectit en el Pla Estratègic 2018-2020, el conseller delegat de l'entitat ha assenyalat que “el món ha canviat radicalment en els últims mesos”, amb un entorn de tipus d'interés en negatiu més prolongat del que es preveu i amb una pandèmia els efectes finals de la qual encara es desconeixen.

  “La resposta a aqueixa dificultat econòmica, que tindrà un impacte en la morositat i en el compte de resultats, és la fusió, que és la millor manera de millorar la rendibilitat en aquest context i afrontar millor la situació”, ha subratllat.

  Sevilla ha recordat que en aquesta operació cada *partner aporta una cosa, sent Bankia la que ofereix un excés de capital de 2.500 milions d'euros a final d'any, un objectiu contemplat en el seu Pla Estratègic 2018-2020.

  “Ens semblava que la millor manera d'utilitzar-los pels accionistes era posar-ho en valor en una operació com aquesta. El fet que en l'equació de bescanvi hi haja una prima del 20% per als accionistes de Bankia en bona mitjana és reflex de la situació d'excés de capital amb el qual partim”, ha precisat.

  No obstant això, ha assegurat que fins que la fusió es duga a terme, totes dues entitats continuen operant com a bancs independents, per la qual cosa continuaran competint fins que es materialitze la integració. “Estem molt focalitzats a fer un molt bon tancament d'exercici i això significa competir amb CaixaBank i la resta del mercat”, ha agregat.

  Pujar