elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els instituts es preparen per a les PAU amb un gran simulacre

Els instituts es preparen per a les PAU amb un gran simulacre

  Unes proves d'Accés a la Universitat diferents. La setmana vinent - els dies 7, 8 i 9 de juliol - milers d'estudiants de segon de batxillerat s'enfronta a les proves d'accés en un escenari molt diferent al previst. Després de sumar-se a l'educació online a la força i veure prolongat el curs quasi un mes respecte al marcat en el calendari, la Generalitat ja treballa perquè tot isca perfecte durant aqueixos dies.

  Aquest dimarts la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, assisteix al simulacre de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) que tindrà lloc en l'IES Benlliure de València.Per part seua, la secretària autonòmica d'Universitat i Investigació, Carmen Bevià, assistirà al que es realitzarà en l'IES Misteri d'Elx, a Alacant i la directora general d'Universitats, Pilar Ezpeleta, a l'IES Francesc Ribalta, a Castelló.

  Aquest simulacre es realitzarà simultàniament en tots els centres educatius de la Comunitat Valenciana que acullen les PAU i es farà amb la presència dels coordinadors de les proves i dels vocals-correctors del tribunal que estan assignats a cada centre, però sense alumnat. Únicament, l'IES Benlliure de València, realitzarà el simulacre amb la presència d'equip de Protecció Civil que simularan ser estudiants, a més dels coordinadors, els membres del tribunal i els vigilants de les aules.

  L'objectiu és organitzar de la millor forma possible les proves, així com comprovar el funcionament del sistema informàtic de control d'accés a l'aplicació i confirmar la correcta obertura de la mateixa i la descàrrega de documents, amb l'objectiu d'aconseguir que no es produïsquen problemes en els dies de la realització dels exàmens.

  Així mateix, es planificaran l'entrada i eixida d'estudiants, evitant aglomeracions i organitzarà la seua ubicació i la seua correcta distribució a les aules per a assegurar la distància mínima de seguretat.

  També es repassaran totes les mesures de seguretat que s'han de complir durant les proves, les funcions de cadascuna de les persones que participarà en les mateixes i la seua correcta identificació.

  Pujar