30 de novembre de 2020 30/11/20

Instal·len un “cementeri per a la citricultura” enfront de l'Ajuntament de Borriana

Instal·len un “cementeri per a la citricultura” enfront de l'Ajuntament de Borriana - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Instal·len un “cementeri per a la citricultura” enfront de l'Ajuntament de Borriana - (foto 2)

  La porta de l'Ajuntament de Borriana ha començat el dia aquest matí amb un “cementeri per a la citricultura” a les seues portes. Es tracta d'una instal·lació artística de l'autor local Juan Poré i Jose Ferrer, que ha sigut creada amb motiu de la manifestació convocada per a aquesta vesprada pel sector citrícola.

  En l'obra es pot veure una representació d'un hort en el qual alguns arbres han sigut substituïts per encreuaments, a través de les quals l'autor vol simbolitzar la idea de la “amenaça de mort “ que suposa l'acord signat entre la Unió Europea i Sud-àfrica per a la taronja valenciana.

  A més, acompanyant a la instal·lació es pot llegir el següent text “Això no és un cementeri del taronger, i tampoc és la premonició d'una mort en la nostra taronja. Aquest és el camp que es deixa com a herència. En cada mort d'un agricultor es deixa una llavor perquè torne a créixer. I encara que vulguen matar aqueixa llavor portant taronges de l'estranger i amb uns preus tercermundistes, els agricultors d'aquesta terra ens tornarem a alçar com el taronger que sale de la seua tomba amb un fruit nou”.

  Els agricultors de Borriana estan cridats a mobilitzar-se de nou en defensa del sector citrícola. Ho faran l'aquest dilluns 21 de gener en la plaça de la Generalitat de Borriana a partir de les set i mitja de la vesprada i des d'allí recorreran el centre de la localitat.

   

   

   1 comentari
  draculin
  draculin
  22/01/2019 12:01
  AMEN

  antes era ciudad dormitorio, ahora ciudad cementerio desde la vila

  Pujar