elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Iniciativa-Compromís renova la seua Executiva per encarar la preparació dels procesos electorals del 2019

Iniciativa-Compromís renova la seua Executiva per encarar la preparació dels procesos electorals del 2019
  MÉS FOTOS
  Iniciativa-Compromís renova la seua Executiva per encarar la preparació dels procesos electorals del 2019 - (foto 2)
  Iniciativa-Compromís renova la seua Executiva per encarar la preparació dels procesos electorals del 2019 - (foto 3)
  Iniciativa-Compromís renova la seua Executiva per encarar la preparació dels procesos electorals del 2019 - (foto 4)

  Iniciativa del Poble Valencià-Compromís ha reunit hui a Alacant a la seua Mesa Nacional, triada fa dues setmanes al Vé Congrés, per avaluar la situació política i completar la renovació de la seua estructura orgànica.

  Els portaveus d'Iniciativa, Mireia Mollà, Miquel Real i Paco Gacia, han realitzat una valoració molt positiva del V Congrés de la formació que ha culminat hui triant un nou Consell Executiu i renovant la Sindicatura de comptes i el Comité de greuges del partit.

  Els portaveus també han sigut els encarregats d'iniciar i moderar el debat sobre la situació política. Des d'Inicativa s'ha valorat molt possitivament l'acolliment de les persones rescatades a la Mediterrània pel vaixell l'Aquarius que s'ha efectuat a València de forma modèlica. Segons Mireia Mollà "el que ha passat estos dies descriu l'actitud dels governs de canvi i la nostra capacitat de posar a l'agenda política internacional la gestió exemplar davant esta crisi. S'ha realitzat una acció que s'ha convertit en un gran revulsiu a nivell internacional per situar el problema de la inmigració com un repte al qual s'ha de donar sol·lució cooperativament".

  "Per contra la gran notícia negativa ha sigut la posada en llibertat dels condemnats de la Manada, que ens deixa a les dones una sensació de desprotecció davant el masclisme per una justícia que està permetent perpetuar este sistema. És imprescindible una formació en perspectiva de gènere del poder judicial per acabar d'una volta per totes amb estes situacions", ha afegit Mollà.

  La infrafinanciació valenciana i el dèficit inversor de l'estat ha estat altre tema al que s'han referit moltes de les intervencions per manifestar la decepció amb la postura del PSOE i el president Sanchez al respecte i la voluntat de Compromís de continuar insistint fins aconseguir una sol·lució que revertesca l'actual situació de discriminació. "Hem d'exigir que la postura institucional del Botànic i dels governs municipals de canvi no es modifique ni un milímetre respecte a la mantinguda fins ara".

  Així mateix en la Mesa Nacional de hui s'ha posat de manifest la necessitat de posar en marxa els mecanismes per encarar els processos electorals del 2019 amb la confecció dels programes electorals i les candidatures amb criteris de participació oberta a la ciudadania i de sumar esforços amb una política de aliances d'ample abast per consolidar el canvi polític a totes les institucions on ja s'està aplicant i que també arribe a aquelles en la que encara es mantinen majories vinculades a l'estapa fosca del PP.

  Com marquen els estatuts del partit la Mesa Nacional ha sigut l'encarregada de triar un nou Consell Executiu de la formació, que segons la votació realitzada hui estarà formada per: Empar Fayos, Lara Tomàs, Emili Mira, Toni Planells, Sergi Campillo, Gloria Tello, Pilar Soriano, Alfons Puncel, Paula Tuzón, Lola Benlloch, Antonio García, Tamara Martínez, Aitana Mas, Juan Bautista Poveda, Carles Esteve, Neus Herrero, Xaro Beseler, Juanma Ramón, Pau Sancho, Alberto Ibañez, Verònica Ruiz, Enric Juan, Isabel Montaner, José Vicente Guijarro, Francisco Navarro i Reyes Matamales, els Portaveus Mireia Mollà, Paco García i Miquel Real, als quals s'hauran d'afegir una persona designada per cadascuna de les grans ciutats i dos persones nomenades per Joves amb Iniciativa.

  Pujar