elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Impulsen el 7 de novembre com el Dia Internacional del Torró

Impulsen el 7 de novembre com el Dia Internacional del Torró
  • Defensen aquest producte tradicional alacantí perquè es reconega mundialment a través de la UNESCO

MÉS FOTOS
Impulsen el 7 de novembre com el Dia Internacional del Torró - (foto 2)

El director general de Casa Mediterrani, Andrés Perelló, i el secretari general del Consell Regulador de Xixona i Torró d'Alacant, Federico Moncunill, s'han reunit per a treballar sobre la proposta del Dia Internacional del Torró.

Casa Mediterrani ha acordat llançar en el pròxim Consell Rector del 28 de juliol una moció de suport i acompanyar davant la UNESCO perquè el pròxim 7 de novembre es declare Dia Internacional del Torró.

El director general de Casa Mediterrani ha declarat que “si hi ha algun producte amb cultura gastronomia mediterrània aqueix és el torró i que té el seu bressol a la província d'Alacant, encara que hi ha diferents versions als països mediterranis com el nougat a França” i ha assenyalat també que “per a Casa Mediterrani és un vertader plaer defensar les tradicions alacantines com és el torró i reconegudes mundialment amb és aquest dolç de la província d'Alacant”.

S'ha triat el dia 7 de novembre perquè els primers torroners recollien la collita d'ametla durant el mes de setembre i, amb l'excedent, elaboraven torró. Era en la primera setmana de novembre quan el producte ja estava llest per a la seua comercialització en mercats i fires amb la intenció d'omplir les taules per Nadal. Hui dia, encara que es produeix i es consumeix torró durant tots els mesos de l'any, es manté la tradició d'omplir els lineals de torró a l'inici de novembre.

Des del Consell Regulador de Xixona i Torró d'Alacant han posat en marxa una web www.diamundialdelturron.com on es pot veure el perquè de la petició a UNESCO d'aquest dia i es pot fins a signar perquè aquesta petició tinga més repercussió.

Pujar