27 de novembre de 2020 27/11/20

Més de 350 importadors han conegut aquest any l'oferta de producte d'empreses valencianes amb Ivace Internacional

Més de 350 importadors han conegut aquest any l'oferta de producte d'empreses valencianes amb Ivace Internacional - (foto 1)
  • Les missions inverses permeten a les empreses mostrar els seus productes a importadors de tot el món

Un total de 359 importadors de tot el món han conegut l'oferta de producte d'empreses valencianes durant 2019 a través de les 22 missions inverses organitzades per Ivace Internacional.

La directora general d'Internacionalització, María Dolores Parra, ha explicat que les missions inverses són accions en les quals l'Ivace convida a una selecció d'importadors i prescriptors perquè visiten la Comunitat Valenciana i coneguen de primera mà l'oferta de les empreses valencianes.

Per a les empreses es tracta d'una iniciativa molt interessant ja que poden realitzar interessants contactes empresarials sense desplaçar-se de la Comunitat Valenciana, en una acció que les pròpies empreses descriuen com “fer un volt al món sense eixir de la Comunitat”, ha explicat Parra.

A més, aquestes accions permeten mostrar a les empreses el teixit empresarial de la Comunitat, amb visites concertades a empreses i àrees empresarials, la qual cosa permet oferir informació sobre el potencial de la Comunitat Valenciana i el "bon fer de les nostres empreses", ha indicat.

Durant l'any 2019, la conselleria d'Economia Sostenible, a través d'Ivace Internacional, ha incrementat l'esforç per organitzar missions inverses. "Les xifres parlen i hem passat d'organitzar 12 missions d'empreses importadores en 2018 a 22 en 2019", ha assenyalat.

Aquest increment respon a l'aposta de la Conselleria d'Economia Sostenible per desenvolupar actuacions a les empreses que faciliten nous contactes comercials.

Gran varietat de sectors

Les missions d'empreses importadores organitzades al llarg de l'any 2019 destaquen per la varietat de sectors als quals es dirigeixen entre els que es troben el sector agroalimentari, els vins i begudes, els materials de construcció i l'hàbitat, sectors culturals com la dansa, la confecció tèxtil, el sector joguet, el calçat, el sector químic, ferreteria i bricolatge, entre altres.

Entre les missions inverses organitzades per Ivace Internacional al llarg del passat any destaca en número l'organitzada amb motiu de la quarta edició del Congrés Go Global, integrada per un total de 50 compradors de 21 països.

Entre les missions més nombroses destaquen la missió d'empreses importadors del sector hàbitat i materials de construcció, celebrada el mes de juny, amb 24 representants d'empreses procedents d'Algèria, Xile, Colòmbia, Emirats Àrabs, l'Índia, Indonèsia, el Marroc, Mèxic, el Perú, Polònia i Tunísia i 90 empreses valencianes.

El sector agroalimentari també és un dels protagonistes en aquesta mena d'accions, amb una acció tradicional que va congregar a València a 20 importadors, i va contar amb la participació de 70 empreses agroalimentàries de la Comunitat el mes d'abril.

Catorze compradors internacionals van conéixer l'oferta valenciana exposada en la Fira Internacional de Planta i Flor, Paisatgisme, Tecnologia i Bricojardín, que es va celebrar a l'octubre en Fira València procedents de 8 països: Qatar, el Marroc, Portugal, Bèlgica, l'Aràbia Saudita, Holanda, Costa d'Ivori i França.

També el joguet ha sigut promocionat a través de missions inverses, com la celebrada amb motiu del Joguet Pre-Show, integrada per 6 compradors procedents de Portugal i Israel.

L'Ivace també ha col·laborat amb els sectors culturals. Per al sector de la dansa, en concret, Ivace Internacional va organitzar una missió amb motiu del festival Dansa València. Els agents convidats per a aquesta missió inversa van ser Zakaria Alilech del Haraka Festival Tànger (el Marroc), Alicia Vivas del Prisma Festival (Panamà), Iván Sánchez del Festival Dansa a la Vora, Valparaíso (Xile) i Nancy Galant de la Nuit Blanche a Brussel·les.

Pujar