24 d’octubre de 2020 24/10/20

Imagines celebrar les Falles o la Magdalena online?

Imagines celebrar les Falles o la Magdalena online? - (foto 1)
  • Alacant és la primera ciutat a anunciar que celebrarà les Fogueres de Sant Joan de manera virtual

Totes les festes grans de la Comunitat Valenciana van quedar suspeses a mesura que la COVID-19 s'anava expandint. Primer van ser les Falles de València al costat de les Festes de Magdalena a Castelló, i més tard a Alacant no li va quedar una altra opció que cancel·lar les seues tradicionals Fogueres de Sant Joan.

No obstant això, quan tot semblava dit des que l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala, anunciara la suspensió de les festes, la Federació dels Fogueres de Sant Joan ha decidit donar un gir i celebrar les seues primeres Fogueres Online.

En un comunicat de premsa expliquen que aquesta iniciativa pretén involucrar tant als «foguerers i barraquers» com a «tota la ciutadania» d'Alacant i els sectors que formen part de la festa. «En aquestes Fogueres virtuals no faltarà la plantà, l'entrada de bandes, l'ofrena o la mascletà», assegura la nota de premsa que continua recalcant que se celebrarà de «manera digital» i des de «les cases de tots els alacantins».

Només queda un mes per a veure el resultat d'aquesta iniciativa amb la plantà 2020 que des de la Federació asseguren estar ultimant tots els preparatius i el programa d'actes perquè Alacant visca les seues Fogueres 2020.

I les Falles? Des que el mes de març passat el president de la Generalitat, Ximo Puig, anunciara la suspensió de les festes grans de València i Castelló respectivament només s'ha pogut escoltar el lament del món fester. No obstant això, la falla de la Plaça de l'Ajuntament va haver de cremar el ninot principal i els valencians ja van asistir a una cremà virtual. Estaria preparat el món faller per a dur a terme la iniciativa dels seus veïns d'Alacant?

De moment, tant les Falles 2020 com la Magdalena han quedat totalment cancel·lades i només s'espera que en el 2021 es puguen dur a terme.

Pujar