30 de novembre de 2020 30/11/20

Igualtat destinarà 11,2 milions d'euros per al Servei d'Ajuda a domicili municipal de dependència

Igualtat destinarà 11,2 milions d'euros per al Servei d'Ajuda a domicili municipal de dependència - (foto 1)

  La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives té previst destinar 11,2 milions d'euros per a finançar el Servei d'Ajuda a domicili municipal de dependència en 2020, la qual cosa permetrà créixer molt més i estendre aquesta prestació a tots els municipis de la Comunitat Valenciana que sol·liciten adherir-se a aquest programa.

  Així ho ha confirmat la directora general d'Atenció Primària i Autonomia Personal, Mercé M. Llopis, qui ha assenyalat que aquesta quantitat "duplica el pressupost destinat en 2019", que aconseguia la xifra de 5,4 milions.

  La directora general ha explicat que en 2017 la Conselleria d'Igualtat va implantar com a programa pilote el servei d'ajuda a domicili municipal per a persones en situació de dependència en 5 municipis de la Comunitat.

  Donats els bons resultats obtinguts en els dos últims anys el programa s'ha anat ampliant a molts més municipis, de manera que en aquests moments està implantat en 83 municipis i s'atén un total de 873 persones en situació de dependència.

  La directora general ha explicat que seguint aquesta línia "s'ha decidit per a 2020 fer el pas definitiu i incorporar aquest servei a tots els municipis o mancomunitats de la Comunitat Valenciana que vulguen oferir-lo", la qual cosa implica més del doble del pressupost contemplat en 2019 i eleva el finançament per part d'Igualtat fins a un import total d'11.280.199 euros.

  Amb aquestes dades econòmiques, ha destacat M. Llopis, la previsió és que "181 municipis puguen oferir el servei".

  Serveis de proximitat

  La implantació del SAD com a servei municipal segueix la línia marcada pel nou model social impulsat per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives amb l'objectiu d'oferir aquest servei des de la major proximitat a la ciutadania, a més de garantir una major agilitat del procediment i una atenció més personalitzada.

  Tal com ha assenyalat la directora general d'Atenció Primària i Autonomia Personal aquesta mesura "era un compromís adquirit per la Conselleria" que, a més d'oferir un servei més pròxim, "genera ocupació local i, sobretot, rendibilitat social i emocional, donant més autonomia a la persona en situació de dependència i més suport a la família".

  Aquest servei d'atenció domiciliària està orientat a les persones i famílies que presenten problemes per a la realització de les activitats elementals de la vida diària, proporcionant-los atenció directa en la pròpia llar mitjançant intervencions que afavorisquen la seua permanència i integració en el seu entorn habitual.

  Amb aquest recurs es pretén també col·laborar amb les famílies quan per si mateixes no puguen atendre totalment les necessitats de les persones que tenen al seu càrrec i que es troben en una situació de dependència.

  Pujar