elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Hores intenses per als serveis d'emergència davant les fortes tempestes en la Comunitat

Hores intenses per als serveis d'emergència davant les fortes tempestes en la Comunitat
  • Si ahir va ser Benicàssim el municipi més afectat, la passada nit la tempesta ha descarregat amb intensitat a Sagunt

Les tempestes d'estiu deixen, habitualment, grans quantitats de pluja en molt poc espai de temps. Ahir es va poder comprovar a Benicàssim, on es van registrar fins a 159,4 litres per metre quadrat en tot just una hora, que va negar garatges, va cobrir per complet vehicles i es va engolir literalment la zona marítima. Van ser hores dures per als veïns i per als serveis d'emergències que es van desplaçar fins a aquesta localitat del litoral castellonenc per a ajudar en les labors d'acovardisca d'aigua i rescat de persones.

De fet, fins a Benicàssim es van desplaçar set dotacions de bombers del Consorci Provincial de Castelló, cinc unitats de bombers forestals de la Generalitat Valenciana, 40 equips d'acovardisca, inclosos els de gran cabal, i tres unitats de comandament. En total, 60 efectius. Segons ha informat bombers de Castelló ahir es van realitzar més de 30 acovardisques de garatges i soterranis.

La tempesta es va anar desplaçant cap al sud i a la nit es va viure amb major intensitat al Camp de Morvedre, sobretot a Sagunt, Port de Sagunt i Canet d'en Berenguer. Segons l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) es van recollir 116,8 litres per metre quadrat en Canet i fins a 180 a Sagunt.

Els bombers tampoc han parat de treballar aquesta nit per a atendre les emergències que s'han anat produint per la intensa tempesta, que va vindre acompanyada de llamps.

Per a hui, continua l'emergència situació 1 per inundacions a Benicàssim, segons l'Agència de Seguretat i Emergències, la preemergència taronja per pluges i tempestes en tota la província de Castelló i en el litoral nord de València.

Valors registrats

Segons ha informat 112 Comunitat Valenciana en el dia d'ahir, en tot just quatre hores, es van recollir 52,8 litres per metre quadrat en l'embassament de María Cristina, 23,2 a Ontinyent i 21,6 a la Font de la Figuera. Així mateix, cal destacar els 131 litres per metre quadrat a Vilafranca del Cid, 105 a Castelló, 74 a Oropesa, 68 a Borriol i 36 a Agres.

MÉS FOTOS
Hores intenses per als serveis d'emergència davant les fortes tempestes en la Comunitat - (foto 2)
Hores intenses per als serveis d'emergència davant les fortes tempestes en la Comunitat - (foto 3)
Hores intenses per als serveis d'emergència davant les fortes tempestes en la Comunitat - (foto 4)
Hores intenses per als serveis d'emergència davant les fortes tempestes en la Comunitat - (foto 5)
Hores intenses per als serveis d'emergència davant les fortes tempestes en la Comunitat - (foto 6)
Hores intenses per als serveis d'emergència davant les fortes tempestes en la Comunitat - (foto 7)
Hores intenses per als serveis d'emergència davant les fortes tempestes en la Comunitat - (foto 8)
Hores intenses per als serveis d'emergència davant les fortes tempestes en la Comunitat - (foto 9)
Pujar