4 d’agost de 2020 4/8/20

Homenatge sense precedents als 28.000 compatriotes que s'ha emportat la pandèmia

Homenatge sense precedents als 28.000 compatriotes que s'ha emportat la pandèmia
Homenatge sense precedents als 28.000 compatriotes que s'ha emportat la pandèmia
  • Una cosa inèdita, caldria remuntar-se cent anys arrere per a rememorar una pandèmia així. El president de la Generalitat, Ximo Puig, també ha sigut present en l'homenatge

Galeria de fotos
Homenatge víctimes Covid-19
Homenatge víctimes Covid-19

Aconfessional, emotiva, sense precedents i, sobretot, amb la societat com a protagonista. Així ha sigut l'homenatge a les més de 28.400 persones que -segons dades oficials- han mort a Espanya a causa del coronavirus i que ha sigut presidit pel Rei Felip VI, acompanyat per la Reina i les seues filles.

L'acte ha tingut lloc en la Plaça de l'Armeria del Palau Real, una cerimònia d'Estat, de caràcter civil, per les víctimes de la pandèmia de Covid-19, i en el qual han acudit tots els poders de l'Estat, un centenar de víctimes i familiars de morts i representants internacionals. També ha sigut present el president de la Generalitat, Ximo Puig.

El Palau de la Moncloa ha preparat aquest acte amb la intenció que siga un comiat per a totes les víctimes que no van poder ser acompanyades en el seu moment dels seus éssers més estimats. També ha volgut que siga un reconeixement als professionals que han combatut la malaltia i que han mantingut els serveis essencials durant el confinament. Finalment, s'ha volgut enviar un missatge d'unitat davant la pandèmia.

“Hui és un dia que conservarem en la nostra memòria i quedarà gravat en els nostres cors perquè hui retem homenatge als milers de ciutadans que han perdut la seua vida a conseqüència de la pandèmia”, ha declarat el Rei Felip VI. L'acte ha sigut breu i ha comptat també amb les paraules del germà d'un periodista mort, procedent de Madrid i una infermera de l'hospital de Vall d'Hebron de Barcelona.

En l'acte també han sigut presents els presidents de les diferents comunitats autònomes, tot el Govern, els poders de l'Estat, el president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i representants d'organitzacions internacionals: el director general de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), Tedros Adhanom; el de l'OTAN, Jens Stoltenberg i el secretari general de la OMT, Zurab Pololikashvili.

La UE ha estat també representada per la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen; el president del Consell, Charles Michel; el del Parlament, David Sassoli i l'alt representant per a la Política Exterior, Josep Borrell. També han sigut presents una dotzena de representants de totes les confessions.

L'acte acaba amb la lectura del poema 'Silenci' d'Octavio Paz, un enregistrament a càrrec de l'actor José Sacristán que pretén també simbolitzar la connexió amb Amèrica, i amb un minut de silenci final.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar