14 de novembre de 2019 14/11/19

Héctor Illueca visita Xelva i assenyala les problemàtiques de l'Espanya buida, la infrafinanciació valenciana i la qüestió territorial

Héctor Illueca visita Xelva i assenyala les problemàtiques de l'Espanya buida, la infrafinanciació valenciana i la qüestió territorial - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Héctor Illueca visita Xelva i assenyala les problemàtiques de l'Espanya buida, la infrafinanciació valenciana i la qüestió territorial - (foto 2)

  El cap de llista de la candidatura d'Unides Podem al Congrés per València, Héctor Illueca, ha visitat aquest matí el municipi valencià de Chelva junt a la diputada autonòmica d'Unides Podem Estefanía Blanes.

  Durant la visita, s'ha celebrat una reunió de treball entre els representants de la formació morada, l'alcalde i diversos regidors de la localitat, per a abordar conjuntament la problemàtica dels municipis del món rural de la Comunitat Valenciana, en particular de la comarca dels Serrans.

  El candidat i inspector de treball Héctor Illueca, ha lamentat a Xelva el fet que en la campanya electoral “algunes forces polítiques pretenen fer creure que la qüestió territorial afecta exclusivament a Catalunya i que l'únic problema és l'aplicació de l'article 155”. Però, ha argumentat, “la qüestió territorial és una cosa molt més complexa i ha de veure amb vertebrar un model territorial en el qual tots ens sentim còmodes i tots ens puguem identificar.”

  “I això inclou la problemàtica valenciana que al·ludeix”, ha assenyalat Illueca, “al sistema de finançament insolidari i injust que llastra el nostre creixement econòmic, i al·ludeix també a la problemàtica específica de l'Espanya rural, una Espanya plena de cultura, d'amor a la vida, de gastronomia i de molts aspectes que necessiten el suport dels poders públics per a garantir el seu desenvolupament i enfortir la seua activitat econòmica”.

  D'aquesta forma, continua, “és molt important el desenvolupament del transport públic, garantir en tots els àmbits la comunicació a internet en banda ampla i una implicació de totes les administracions públiques en el desenvolupament de l'economia social que al final constitueix un vector fonamental d'activitat econòmica com a font d'autoocupació més democràtica i també més eficient que altres formes d'organització empresarial i que ací poden ser decisives perquè moltes persones puguen tindre una font d'ocupació i un futur”.

  La diputada Estefanía Blanes s'ha centrat en la detecció de les dificultats “a les quals s'enfronten dia a dia els municipis xicotets i sobretot les comarques rurals d'interior com és la dels Serrans”. En aquest sentit, ha remarcat que és imprescindible que “des de la Conselleria d'Infraestructuraspara s'actualitzen i es puguen traure les noves concessions de transport interurbà per la necessitat de comunicació que tenen aquests pobles entre si”.

  Respecte a una altra de les dificultats a les quals hagueren de donar solució Conselleries i Diputació, es troba segons Blanes “la gestió municipal i la necessitat d'informació i assessorament tècnic a l'hora de tramitar projectes i ajudes econòmiques que permeten dur endavant els projectes municipals.” Per a això és imprescindible, va assenyalar, aconseguir una millor “coordinació entre administracions”. A més, la diputada autonòmica va reclamar, després de reconéixer que “existeix una bona xarxa de serveis públics”, el conservatori de música que es demana a nivell municipal, una reivindicació aquesta que “s'ha de treballar des de la Conselleria d'Educació”.

  Per la seua banda, l'alcalde de Xelva, David Cañigueral, ha volgut ressaltar la necessitat de “treballar pel futur de La Serrania”. Per a això, entre els aspectes més importants, es troba “el tema de les infraestructures així com continuar mantenint unes polítiques socials fortes per als joves i també per a la gent gran”.

  El regidor s'ha mostrat convençut a l'eixida de la reunió de treball que “el dia 10 de novembre ha d'haver-hi una aposta clara pels municipis més xicotets perquè són un element de cohesió territorial i una font de riquesa de primer nivell.”

  ocultar
  Héctor Illueca visita Xelva i assenyala les problemàtiques de l'Espanya buida, la infrafinanciació valenciana i la qüestió territorial
  Pujar