elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

No hi haurà vaga de transports de moment: ajornen la decisió per a donar-li un vot de confiança al Govern

No hi haurà vaga de transports de moment: ajornen la decisió per a donar-li un vot de confiança al Govern
  • Així i tot, des de la plataforma avisen que “la reactivació de l'atur segueix damunt de la taula i que en qualsevol moment es pot executar”

Des de Plataforma Nacional en Defensa del Sector del Transport han anunciat que després de les assemblees provincials celebrades aquest diumenge, en les quals es valorava la reactivació de la vaga, la majoria d'associats han decidit “continuar amb la suspensió de l'atur i acceptar la via de la negociació oferida donant un vot de confiança a l'executiu”. Així i tot, des de la plataforma avisen que “la reactivació de l'atur segueix damunt de la taula i que en qualsevol moment es pot executar”.

Des de plataforma han recordat que el passat 16 de juny van tindre una reunion amb el Ministeri de Transports, en la qual “després de 3 hores debatent no arribem a cap conclusió positiva”. Per això, van convocar per al dia 26 de juny assemblees provincials per a votar i recolzar la reactivació de la vaga.

Indiquen que unes hores abans de la votació es van posar en contacte amb ells des de Transports i els van convocar a una reunió urgent per a entregar-los “l'esborrany de la Llei que prohibisca la contractació a pèrdues en el transport i que entrem a ser part implicada del desenvolupament de la Llei participant i aportant la nostra postura i interessos com a transportistes de base, reconeixent d'aquesta manera el paper fonamental i necessari de Plataforma quant a la representació que ostentem en el sector”.

En aquest sentit, “es comprometen al fet que el pròxim 31 de juliol ha d'estar elaborat el text final de l'esborrany perquè comence a passar els llits legals on ha de ser aprovada per a la seua posada en vigor”.

Després d'aquesta proposta, des de la plataforma van traslladar als transportistes les dues opcions a votar en les assemblees. D'una banda, el sí a la reactivació de l'atur a partir del 30 de juny; i per un altre, mantindre la suspensió de l'atur i acceptar la via de la negociació oferida donant un vot de confiança a l'executiu, tenint en compte que la reactivació de l'atur segueix damunt de la taula i que en qualsevol moment es pot executar.

Aquesta última opció amb l'objectiu de “no danyar l'economia de cap sector dependent del transport ni la de la pròpia ciutadania, malgrat trobar-nos en una situació límit i que no suporta ni enganys ni estratègies polítiques en cap sentit”.

Finalment els transportistes van triar l'opció del no amb un 45%, el sí que va ser votat per un 41%, i un 14% va optar per l'abstenció.

Des de la plataforma avisen que “això no ha d'entendre's en cap concepte com un pas arrere, tot el contrari, demostra la rellevància que plataforma s'ha guanyat en aquests últims mesos, i per descomptat l'atur segueix suspés i amb la possibilitat constant de ser reactivat en qualsevol moment si la negociació no és favorable o la situació el precisa”.

Pujar